Kåre vann rysare i Hammarbacken

Via fyra heroiska slutminuter tog sig GoIF Kåre vidare till nästa gruppspel i futsal-SM, efter att ha vänt 5–6 till 8–6 mot Skiljebo.

– Skiljebo var bättre, men vi har något, säger tränaren David Bergqvist.

David Bergqvist var helt slut efter dramat i Hammarbacken sporthall i lördags kväll.

– Det var nästan så att jag önskade en hjärtstartare. Usch, det var jobbigt spännande. Och roligt.

Matchen mot Västeråsklubben, med Vallentunakillen och forne BP-talangen Axel Johansson i laget, svängde hela tiden. Största marginaler hade Kårstagänget – 2–0 direkt i inledningen och vid slutsignalen.

Det verkliga dramat följde efter att Skiljebo tagit ledningen med 6–5. I villervallen efter målet tappade en Skiljebospelare kontrollen över känslorna och gav sig på Kåres Axel Hellberg.

– Först såg det ut som en krock när de skulle fira målet, men när han fortsatte och skickade Axel i golvet kunde det inte bli annat än utvisning. Helt ofattbart, säger Kåretränaren.

Utvisningen bjöd tillbaka Kåre i matchen och just Hellberg vände siffrorna med två mål på drygt en minut.

I jakten på kvittering tog gästerna ut målvakten, det banade väg för Emil Glans att spika 8–6.

– Enormt roligt. Skiljebo var bättre, men vi har något. Vi ger oss inte och sett till att toppen i inom futsal blir bättre och bättre är vi redan på en hög nivå med chans att nå längre.

Tolv av 16 lag är sedan tidigare klara för SM-slutspel som avgörs den 1–2 februari. Kåre behöver ta sig igenom ytterligare ett kvalspel för att nå dit.

Redan kommande helg, den 25–26 januari, ska tolv lag spela i fyra kvalgrupper. Endast segrarna går till SM-slutspel. Kåre ska till Borlänge och där möta Malung och Andrea Doria (Stockholmsklubb som flyttat till Danderyd).

– Andrea Doria ser sig själva som storfavoriter. De gick ut på sin hemsida och förutsatte att de skulle möta Skiljebo nästa helg.

Tänker ni överraska dem i matchen också?

– Vi ska försöka. Malung vet jag lite om, men dem behöver vi ta. I så fall blir det mellan oss och Andrea Doria det står, säger David Bergqvist.