Så gick det för Karlberg efter tv-succén

Den sista kvalmatchen mot IFK Luleå blev för svår. Karlbergs BK får spela i division 2 även nästa säsong.
Den sista kvalmatchen mot IFK Luleå blev för svår. Karlbergs BK får spela i division 2 även nästa säsong.
John Guidetti och fotbollslandslaget – över 44 000 tittare – har sett livesändningen när Karlberg kvalade till division 1 natten till torsdag. Men efter den urladdningen blev IFK Luleå för svåra i söndagens returmöte.

Över en natt gick Karlbergs BK från ett doldislag från Kungsholmen och Vasastan till en angelägenhet för John Guidetti och fotbollslandslaget.

Onsdagens hemmamatch i kvalet till division 1 norra mot IFK Luleå försenades på grund av snökaoset. Den flyttades från Stadshagens IP till inomhushallen på Bosön men bortalaget fastanade i trafiken från Arlanda. Först klockan 00.20 på torsdagsmorgonen blåste domaren igång. Den bisarra tillställningen kallades #kvalvaka, livesändes med mobiltelefon och älskades av bland andra John Guidetti.
Matchen slutade till sist 2-2.

Även söndagens returmöte spelades inomhus i Arcushallen i Luleå. Men där räckte inte Karlberg till. IFK Luleå vann med 2-0.

Karlbergs BK skriver på Facebook:
”De här dagen var IFK det starkare laget och vinner rättvist.
Karlbergs BK vill rikta ett stort tack till spelare, ledare, supportrar och våra sponsorer. Utan er hade ingenting varit möjligt!
Det här har på så många sätt varit en fantastisk säsong som nykomling i division 2.
Vi slickar såren, kommer igen och fortsätter med vårt arbete för att utveckla unga, hungriga spelare och spela attraktiv fotboll.
Tack igen och Forza KB!”

Läs också: Karlbergstränaren om kvalnatten
Läs också: Guidetti och landslaget ville titta när han livsände kvalvakan med mobilen

Fakta

Se #kvalvaka

Här kan du se livesändningen från #kvalvaka i efterhand.