Karlbergs BK i cupdrama efter segern mot AIK

Karlbergs BK
Karlbergs BK.
Karlberg hade svårt att ladda om efter den sensationella segern i träningsmatchen mot AIK. Men lyckades ändå ta sig vidare i Stockholm cup med ett nödrop.

Lennart Sandahl, sportchef för seniorfotbollen i Karlbergs BK, var självklart nöjd med onsdagens seger i träningsmatchen mot AIK.

”Surealistiskt”

Det allsvenska laget kom till start med såväl Simon Thern som Kristoffer Olsson.

– Det var surealistiskt. De hade ju nio kontrakterade A-lagsspelare i startelvan. Jag tänkte att vi får vara nöjda om vi torskar med tre mål. Men det visade sig att motivation slår klass. Vi gjorde inga misstag, vi spelade modigt och noggrannt, säger Lennart Sandahl, sportchef för seniorfotbollen i Karlbergs BK.

Bonusstraff

I söndags väntade på pappret betydligt enklare beskedligare motstånd: division 3-laget Täby FK i Stockholms cup på Stadshagens IP. Men det visade sig bli betydligt tuffare än väntat.

Eftersom Täby FK spelar en division lägre än Karlberg fick laget en bonusstraff före avspark.

Den kunde dock Karlbergsmålvakten Viktor Segerström rädda.

Ny straff

I den 23:e minuten fick Täby straff igen. Men Viktor Segerström räddade igen.

20 minuter senare kunde i stället Karlberg ta ledningen när Andreas Flyckt nickade in en hörna från nära håll.

Täby skapade flera chanser att utjämna. Hade både en träff i stolpen och en i ribban innan laget gjorde 1-1 i den 85:e minuten. ”Inte alls orättvist”, twittrade Karlberg.

”Tacka vår målvakt”

Men minuten senare kunde hemmalaget ändå avgöra när Arnold Kisisua Joel Maya gjorde 2-1 för Karlberg.

– Vi var inte alls lika bra som mot AIK. Vi får tacka vår målvakt att vi ens gick vidare. Det är typiskt att man gör en supermatch mot ett bra lag och sedan faller tillbaka mot ett lag från en lägre division, säger Lennart Sandahl, sportchef för seniorfotbollen i Karlbergs BK.

”Ganska usla”

Karlberberg är nu klara för kvartsfinal i Stockholm cup. Där väntar ytterligare ett division 3-lag: Hanviken SK. Bortamatchen är planerad att spelas den 26 mars.

– Vi har varit ganska usla i Stockholm cup de senaste tre åren. I år siktar vi på att vinna. Det ger ju en garanterad plats i Svenska cupen och prispengar på 50 000-60 000 kronor – det är välkomna pengar, säger Lennart Sandahl.