ANNONS

Karlbergs BK ute efter ny cupknall på Krillan

Karlbergs BK
KB:s #13 Marcus Peterson Kettler svgjorde cupmötet mot Vasalunds IF med sitt 3–2 i 93:e.
Det blev ingen jackpot för Karlbergs BK i form av Hammarby, AIK eller Djurgården när Svenska Cupens andra omgång lottades. Men uppemot 1 000 åskådare hoppas man ändå på i hemmamatchen mot allsvenska Dalkurd på tisdag, den 21 augusti.
ANNONS

– Det är svårt att säga hur många det blir, men för våra egna supportrar är det ju en extra rolig match. Dalkurd har många fans här i stan, men det har gått tungt för dem i Allsvenskan så jag vet inte hur starkt stöd de har, säger Lennart Sandahl, sportchef för herrfotbollen i Karlbergs BK.

Lennart Sandahl, KB

Lennart Sandahl, KB:s sportchef, kramar om en av spelarna efter segern mot Vasalunds IF i cupens första omgång. Foto: Karlbergs BK

Dessutom är det avspark redan klockan 18.30, vilket borde vara bra, tycker Lennart Sandahl.
– Ja, folk kan ju glida ner direkt efter jobbet och kolla matchen, och tiden är ju bra för barnfamiljer också.

Möter Dalkurd på Krillans gräs

Matchen spelas på Kristinebergs IP i stället för på KB:s vanliga hemmaplan Stadshagens IP. En anledning är att Stadshagens IP har fått nytt konstgräs under sommaren. Det blev klart i går, måndag, men det visste man inte när spelplats för cupmatchen skulle spikas.

konstgräsrullar KB

Stadshagens ena 11-mannaplan har fått nytt konstgräs, som levererades i rullar, i sommar. Foto: Karlbergs BK

– Och så blir det ett bättre arrangemang på Kristinebergs IP där det finns riktig läktare och ett inhägnat område. Det känns också bra att spexa till det lite när det kommer ett allsvenskt lag, säger Lennart Sandahl.
Men det innebär naturgräs i stället för konstgräs – en nackdel för er?
– Det borde inte passa det snabba spel vi vill ha, men vi har gått bra på gräs. Nu har vi spelat tre raka bortamatcher på naturgräs och vunnit alla tre.

konstgräs stadshagen

I går måndag var det premiär för det nya konstgräset på Stadshagens IP då KB hade sommarfotbollsskola med 160 barn. Foto: Karlbergs BK

ANNONS

Svårt göra mål på KB i år

KB har dessutom hållit nollan i de tre senaste matcherna och en stark defensiv med endast åtta insläppta på 16 seriematcher har tagit laget till tredje plats i division 2 norra Svealand, med endast AIK-samarbetande Vasalunds IF och hårdsatsande IFK Stocksund före sig.

Kalle Karlsson, KB

Kalle Karlsson gjorde succé som tränare i KB 2016 då laget kvalade till division 1. Inför årets säsong återvände han som tränare i Karlbergs BK, hittills med lyckat resultat. Foto: Karlbergs BK

– Ja, vi är lite överraskade själva att vi har varit så stabila bakåt. Sedan vi började med 3-backslinje har vi hållit väldigt tätt, säger Lennart Sandahl.
Vad säger du om era chanser i cupen – ett topplag i division 2 mot ett bottenlag i Allsvenskan?
– Klart att vi hoppas att de ska fokusera mer på Allsvenskan, och de har sålt sina stjärnor. Men ändå … vi möter heltidsproffs medan våra killar kommer från skola eller jobb och ska spela matchen. De är klara favoriter, men det är inte en helt omöjlig uppgift.

Rekordlångt framme i Svenska Cupen

Karlbergs BK har aldrig tidigare varit så här långt framme i cupen tidigare, ändå rankar Lennart Sandahl kvalmatcherna till division 1 hösten 2016 som ännu större i klubbens historia.

Karlbergs BK

Även om Vasalunds IF i år spelar i samma serie som KB så var det en liten skräll att KB slog ut gästerna från Solna när de möttes på Stadshagens IP i Svenska Cupens första omgång i maj. Foto: Karlbergs BK

– Vi hade aldrig förr varit på så hög nivå och det blev så mycket uppmärksamhet kring matcherna, med ”kvalvaka” och snöstorm och allt. Men skulle vi vinna mot Dalkurd och gå vidare till gruppspel – då skulle det vara större.

Toppmatch i serien före cupmatchen

Före tisdagens cupmatch spelar KB en seriematch – och det är inte vilken match som helst. Serieledande Vasalunds IF gästar Stadshagens IP klockan 14 på lördag.

Karlbergs BK

Karlbergs BK besegrade Vasalunds IF i cupen efter att ha vänt 0–2 till 3–2 på Stadshagens IP. När lagen möttes på Skytteholms IP i serien ett par veckor tidigare vann Vasalund med 2–0- Vem som vinner säsongens tredje möte mellan lagen får vi se på lördag. Foto: Karlbergs BK

– Vi kommer nog att rotera lite i startelvorna som vi brukar, men vi kommer absolut att gå för fullt i båda matcherna, säger Lennart Sandahl.

Nya konstgräset blir ”en jätteboost”

KB:s herrar gör sin första träning på Stadshagens nya konstgräs i dag och mötet mot Vasalund blir första matchen sedan mattan byttes ut.

– Vi har haft sämsta planen i hela division 2 – stenhård och sliten med hål, rena lapptäcket. Glidtacklade man så hamnade man på S:t Görans sjukhus. Nu blir det en otrolig skillnad i vår dagliga verksamhet, en jätteboost, säger Lennart Sandahl.

Karlbergs BK

Lennart Sandahl, längst till vänster, är på väg till 11-mannaplanen som nu har fått nytt konstgräs tillsammans med några av spelarna i KB. Foto: Pierre Anderzon

Men cupmatchen på tisdag spelas alltså på Kristinebergs IP:s naturgräs. Avspark klockan 18.30 och 100 kronor – kontant eller Swish – i inträde.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.