Snabb karriär för Joakim Darbom

En stolt Joakim Darbom prisades som årets ungdom i svensk bilsport.
En stolt Joakim Darbom prisades som årets ungdom i svensk bilsport.
Toppfarten är 250 kilometer i timmen när Joakim Darbom kör sin Abarth.
Toppfarten är 250 kilometer i timmen när Joakim Darbom kör sin Abarth.
20-årige Joakim Darbom från Stuvsta är het.
Efter framgångarna i den italienska standardbilserien Trofeo Abarth har han utsetts till årets ungdom i svensk bilsport.

Joakim Darbom har en sensationellt bra säsong bakom sig.

Som nykomling i den italienska standardbilklassen Trofeo Abarth 695, den snabbaste klassen, slutade 20-åringen från Stuvsta totaltvåa. Med en seger och totalt tio pallplatser blev Darbom den bästa nykomlingen i mästerskapet.

– Jag kom in i allting väldigt snabbt och lyckades ta pole position redan till första racet på Monza och till slut nådde vi ett silver, säger Joakim Darbom. Nu siktar jag fullt ut på att vinna mästerskapet i år.

Darboms framgångar har uppmärksammats även på hemmaplan. Den gångna helgen fick han utmärkelsen ”Årets Ungdom” på Bilsportgalan på Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Det är en ära för mig att ta emot det här priset. Det är ett fint kvitto på att allt hårt arbete vi lagt ner under den senaste säsongen inte har gått obemärkt förbi.

Joakim Darbom fortsätter som förare för det italienska teamet V-Action Racing och rattar sin Abarth som är en vidareutvecklad Fiat 500 som trimmats. Toppfarten är 250 kilometer i timmen.

Läs mer: Joakim kör i ”värstingklassen”

 

 

 

 

 

Fakta

Stuvstas snabbaste 20-åring

Namn: Joakim Darbom.

Ålder: 20 år.

Bor: Stuvsta.

Aktuell: Utsedd till ”Årets Ungdom” vid Svenska Bilsportgalan efter andraplatsen i den italienska standardbilserien Trofeo Abarth.