Tino Katsoulakis tar över Enskede IK

Enskede IP.
Enskede IP.
Tino Katsoulakis tar över som huvudtränare i Enskede IK efter Johan Ländin.
Ersättaren har redan börjat träna laget.

Johan Ländin tog nyligen över som tränare för Enskede IK:s herrar och var som klubben uttrycker det ”en akut lösning i somras när tidigare tränarparet valde att hoppa av”.

Satsar på civil karriär
Enligt Enskede IK bidrog Johan Ländin starkt till att klubben klarade sig kvar i division 1 norra. Men nu ska han ”satsa på sitt civila arbete som inte går att kombinera med fotboll på den här nivån”, skriver Enskede IK på sin hemsida.

Kommer från superettan
Han ersätts alltså av Tino Katsoulakis. I somras lämnade han IFK Haninge efter en succévår i division 3 för att försöka rädda kvar Syrianska i superettan. Ett uppdrag som lyckades.
”Tino har en bakgrund inom elitfotbollen som tilltalar oss i Enskede IK. Han är en stark personlighet med tydliga ledaregenskaper i kombination med lyhördhet och en målmedvetenhet som smittar av sig. Dessa egenskaper är fundamentala i utvecklingen av fotbollslag och fotbollsspelare”, skriver Enskede IK på sin hemsida.

Skrivit tvåårskontrakt
Tino Katsoulakis kontrakt sträcker sig över två år. Han tar över omgående och körde igång med träningar redan den här veckan, uppger klubben.