Kaxig Lemker tror på sitt Caperiotäby

Caperiotäbys tränare tog udden av alla rykten.
Caperiotäbys tränare tog udden av alla rykten.
Mikael Lemker stod för kaxighet och underhållning à la Caperiotäby när elitinnebandyn hade upptaktsträff.

I morgon spelar hans SSL-trupp premiär mot Linköping.

Det har florerat rykten om Caperiotäby sedan lagets uttåg i kvartsfinalen i våras. Olyckskorparnas profetior summerades i korta ordalag av Niklas Jonsson och Stefan Edberg, upptaktsträffens konferencier samt oddssättare på Svenska Spel. Edberg avslutade med att det var bra att Caperiotäby över huvud taget kommer till spel. Därefter fick lagets tränare Mikael Lemker bemöta ryktena.

I sann Caperiotäby-anda tog han udden ur allt. Han pratade om ”en sjukt bra trupp”, att ”folk har ju inte fattat hur bra vi är” och att ”det är så jävla underbart för Caperiotäby går alltid längst när folk har räknat ut oss”.

– I år kommer det att vara många tunga hästar som faller för ett snabbare, tekniskt mer attraktivt Caperiotäby.

Borta är Rickie Hyvärinen, Patrik Hagberg, Filip Urwäder och Daniel Ramsin. I sina bästa stunder var alla på landslagsnivå. Lemker pratar dock inte om vad som varit.

– Vi började bygga ett nytt lag i fjol. Vi har ett lika bra lag som då, men med mindre kända namn.

– Det är väl så att vi alltid ska framställas som fula ankungen. Vi har en bra stomme med Niclas Eriksson, Andreas Ackevi och Daniel Edlund. Oscar Norrman blir bättre och bättre för varje år.

– Sedan har vi värvat spelartyper vi behövde. Samuel Schneiter är landslagsspelare i Schweiz och har ett skott som liknar Hyvärinens. Christian Mattsson var landslagsspelare för några år sedan. Han gjorde 149 poäng i division 3 i fjol, ett snitt på åtta per match och gör nu en nysatsning.

Fick man känslan av att Lemker spelade teater på upptaktsträffen, så är han minst lika vass i efterhand, helt övertygad om att ”vi är med när guldet fördelas”.

Placering i grundserien?

– Usch, att prata placeringssiffra att jobbigt. Åtta lag går till slutspel, vi blev åtta i fjol. Så vi säger topp sju, säger Mikael Lemker och ser fram emot premiären mot Linköping i Tibblehallen på onsdag.