ANNONS

Kennedy Bakircioglu om cupskandalen: ”Får inte hända”

Kennedy Bakircioglu lagkapten Hammarby
Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu skriver i ett öppet brev om cupskandalen i Åkersberga där ledare och föräldrar i ett av Hammarbys P12-lag hamnade i bråk med domaren.
Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu är starkt kritisk till cupskandalen i Åkersberga där ledare och föräldrar i Hammarby attackerade domaren.
ANNONS


Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu är starkt kritisk till cupskandalen i Åkersberga där ledare och föräldrar i Hammarby attackerade domaren.

Mitt i har berättat om händelsen i Minicupen för 12-åriga pojkar i Åkersberga i söndags. Efter en match hamnade ledare och föräldrar i Hammarby i bråk med domaren. En förälder bröt benet och fick föras till sjukhus.

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu skriver i dag ett öppet brev som publiceras av DN.

”Jag hörde om det som hände i Åkersberga och att det var elva- och tolvåringar som spelade. Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen”, skriver han.

Han framhåller att vuxna måste vara bra förebilder.
”Vi ville ha straff mot Elfsborg men man måste ha klart för sig att domaren kan göra fel. Att det blir så allvarligt som i ungdomsmatchen får bara inte ske, det är väldigt tråkigt. Man ska stödja sitt lag och sitt barn på ett bra sätt och inget mer.”

Han berättar också om hur han stöttar sin son Leo, 4, som också spelar fotboll i Hammarby.
”Jag tittar på hans träningar på onsdagar och är engagerad men det viktigaste för mig är att min son tycker att det är kul att spela fotboll. Han älskar fotboll och är på alla mina matcher. Hela familjen går och de ska kunna känna sig trygga, det gäller ungdomsfotbollen också. Man ska tycka att fotboll är kul, det ska finnas glädje på plan och vid sidan av.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.