Kennedy: ”Tufft att ta farväl av fansen”

Kennedy Bakircioglu.
Kennedy Bakircioglu.
Kennedy Bakircioglu.
Kennedy Bakircioglu.
Kennedy Bakircioglu tränar med Hammarby på Årsta IP.
Kennedy Bakircioglu i träning på Årsta IP.
Förra säsongen bänkades Hammarby Fotbolls lagkapten Kennedy Bakircioglu i flera matcher. Nu när han gör sin sista säsong vill han njuta och spela mer.
Han är övertygad om att Bajen snart tar ett nytt SM-guld.

Lyssna på hela intervjun via iTunes, via Acast eller direkt här:

– Kennedyyyy!!!

Flera gånger under intervjun på Tele2 Arena avbryts lagkaptenen av gastande lagkompisar.

– Vad kul att se er! Sköt om er, svarar han.

Kennedy Bakircioglu skrattar och suckar.

– Du ser: man måste vara pappa åt alla.

Kennedy Bakircioglu tränar med Hammarby på Årsta IP.

Kennedy Bakircioglu på träning på Årsta IP. Foto: Pekka Pääkkö.

”Inte en sämre spelare i år”

Sedan han återvände till klubben 2012 har han varit i stort sett given i startelvan. Men förra säsongen startade lagkaptenen bara 13 av 30 matcher.

– Det som var förra året var förra året. Det betyder inte att jag är en sämre spelare för att en tränare kom och ville sätta mig på bänken. Jag tror att alla spelare börjar om från noll. Nu är det Stefan (Billborn) och tränarteamet som tar ut laget och då får man visa framfötterna och hoppas på att få spela. Jag vet att jag är kapabel att spela från start.

Hur är det att vara lagkapten när man inte får starta?

– Det är klart att det är en ovan känsla. En kapten spelar ju oftast i startelvan. Men när man hamnar på bänken måste man visa att man vill tillbaka. Jag har haft motgångar då jag har rest mig och gjort det väldigt bra. Så jag vet att jag hanterar den här situationen på ett bra sätt. Jag deppar inte utan kämpar vidare och visar att jag ska spela i stället.

Tar gärna skit från supportrarna

Som lagkapten är han en länk mellan spelarna och ledarna. Han ser sig också som den spelare som har störst ansvar när det gäller att möta fansen. Även när det går tungt går han fram till supportrarna efter matcherna.

– Vi har haft flera tuffa säsonger där vi inte har gjort det bra och våra supportrar har varit besvikna. Men jag går gärna dit och ställer mig bland 400, 500 lite besvikna och galna supportrar som får säga sitt. Det är bättre att de får ut sin frustration och besvikelse än att man nonchalerar det.

Har du fått ta emot hot?

– Nej, det har inte varit hotfullt. Supportrarna har visat hur mycket man älskar och brinner för den här klubben. När det inte går bra för klubben visar de det. Jag tycker att det är rätt. Det ska vara så.

Det bli sista säsongen Hammarbyfansen får se Kennedy Bakricioglu på Tele2 Arena.

Vill njuta av sista säsongen

Kennedy Bakircioglu har bestämt sig för att den här säsongen blir den sista i hans fotbollskarriär. När Hammarby spelar årets sista allsvenska match den 11 november borta mot Östersund har Kennedy Bakircioglu hunnit bli 38 år.

– Jag ska försöka njuta den här säsongen. Och se till att det blir ett fint år. Jag ska njuta varje gång jag startar, varje gång jag kommer in. Jag ska ge precis allt. Sedan kommer ju dagen då det är sista matchen. Det kommer att vara känsligt och tufft att ta farväl av våra underbara supportrar. Känslan att springa in på planen, det kommer inte att ske mer. Det blir ett slut. Men jag kommer alltid vara på plats på arenan och följa Hammarby.

Kennedy Bakircioglu lagkapten Hammarby

Kennedy Bakircioglu i Hammarbymatch på Tele2 Arena. Foto: Åsa Sommarström.

Tror på nytt SM-guld

Han var med och förde laget till SM-guld 2001.

– Det var magiskt och underbart när vi säkrade segern i sista matchen mot ÖIS hemma. Experterna tippade ju att vi skulle åka ur och många var nog överraskade att vi tog guldet. Jag hoppas att det kommer inom en snar framtid att Bajen får ta ett guld igen.

Kan det hända den här säsongen?

– Man ska aldrig säga aldrig. I fotboll kan allting hända. Vi har en jättebra trupp, bra konkurrens, vi har fått in bra spelare. Får vi ihop pusselbitarna som vi jobbar med varje träning tror jag vi kan bli riktigt bra. Sedan får vi hur långt det räcker.

Fakta

Drog upp gammelgädda

Namn: Kennedy Bakircioglu.

Ålder: 37 år.

Bor: Östermalm.

Familj: Sambon Caroline och barnen Leo, 5, och Angelina, 3.

Hobby: ”Jag älskar att åka ut och fiska med båten och inte behöva tänka på fotboll och allt runtomkring. Den största fisken jag har dragit upp var en gädda på sju, åtta kilo – jag fick kriga lite. Det var ute på Ingarö där jag har mitt sommarställe.”

Aktuell: Lagkapten i Hammarby som spelar allsvensk premiär hemma på Tele2 Arena mot IK Sirius klockan 15.00 den 1 april.