ANNONS

Kennedy Bakircioglu: ”Våld hör inte hemma inom fotbollen”

Kennedy Bakircioglu, lagkapten i Hammarbys A-lag.
”Jag kände att jag ville ta ett tydligt avstånd både för att jag är lagkapten i Hammarbys A-lag och för att jag själv är pappa till en kille som spelar ungdomsfotboll”, skriver Kennedy Bakircioglu.
Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu tycker att hans öppna brev om Minicupen i Åkersberga där ledare för ett av Hammarbys P12-lag hamnade i bråk med domaren feltolkades.
I ett förtydligande skriver han att han inte vill peka ut någon.
ANNONS


I söndags hamnade föräldrar och ledare i ett av Hammarbys P12-lag i bråk med domare under Minicupen i Åkersberga. En förälder bröt benet och fick föras till sjukhus.
Mitt i berättade i går hur lagkaptenen för Hammarbys A-lag Kennedy Bakircioglu tar avstånd från våldet.

”Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen”, skrev han.

Nu förtydligar han sig på Hammarbys hemsida.
”Tyvärr misstolkades mitt brev av vissa som att jag pekade ut någon skyldig eller försökte beskriva vad som hänt vid fotbollscupen. Därför vill jag vara väldigt tydlig med att det inte var min avsikt”, skriver han.

Han betonar att han inte var på plats under turneringen och att det ”i första hand är polisens arbete att reda ut vem som har gjort vad”.
”Våld hör inte hemma någonstans inom fotbollen eller samhället i stort. Inte på läktaren, inte på planen och inte någon annanstans heller. Min önskan var bara att så tydligt som möjligt ta avstånd från våld och jag hoppas att jag med det här inlägget gjort det ännu tydligare”, skriver Kennedy Bakircioglu.

Hammarbys föreningschef Peter Kleve säger att klubben precis som Kennedy Bakircioglu tar avstånd från våld.
– Av respekt för alla inblandade och med tanke på att det faktiskt är barn det handlar om vill vi inte lägga oss i någon medial debatt om skulden här. En av våra ledare har gjort en polisanmälan efter att ha utsatts för olaga hot och misshandel. En förälder till ett av barnen hamnade på sjukhus och nu när han skrivs ut kommer även han att upprätta en polisanmälan. Vi välkomnar det och kommer göra allt för att bistå polisutredningen, säger Peter Kleve till klubbens hemsida.

Som Mitt i har berättat tidigare tänker även domaren göra två polisanmälningar. En mot en ledare i Hammarby och en mot en förälder.

Läs också: Kennedy om cupskandalen: ”Får inte hända” 

Läs också: Förälder till Hammarbyspelare bröt benet på ungdomscup i Åkersberga efter bråk med domaren

 

ANNONS
ANNONS