ANNONS

Kevin går sitt livs fajt på megagala på Hovet

Kevin Mickelsson
Kevin Mickelsson som nybliven svensk juniormästare. Stolte storebror Emil till vänster var den som inspirerade Kevin att börja med thaiboxning. "Men han har slutat nu, han träffade tjej och så", säger Kevin.
Han har vunnit JSM och tagit EM-brons i år, men matchen nästa fredag är den klart största hittills i karriären för thaiboxaren Kevin Mickelsson. Då fajtas 18-åringen från Sundbyberg i galan ”Rumble of the Kings” inför stor publik på Hovet.
ANNONS

– Jag har gått några proffsmatcher tidigare, men aldrig en så här stor. Det blir lite nervöst med alla kompisar som är där och kollar, men samtidigt kul att få visa upp mig, att få visa vad jag kan, säger Kevin Mickelson.

Han började med thaiboxning för fyra år sedan, inspirerad av storebrorsan Emil. Kevin fastnade för sporten direkt och gick sin första match redan efter en månad – i Thailand!

– Jag tvekade först när jag fick frågan, tänkte att jag är inte så bra ännu. Men så tyckte jag att äh, skit samma, jag testar.

Debuten slutade med seger på knockout. Sedan dess har Kevin gått 26 matcher och vunnit 19 av dem, varav 8 på knock.

Han gillar det utsatta läget, att vara ensam i ringen och inte ha någon eller något att skylla på.

– I en lagsport kan man säga att det var målvakten som missade eller vad som helst. Här funkar det inte så. Det gäller att vara bra förberedd, att ha tränat hårt och skött dieten. Annars får du stryk.

Och tränar hårt gör Kevin. Han kör morgon och kväll sex dagar i veckan på Stockholm Muay Thai vid Rådhuset på Kungsholmen – förutom då han har praktik, då morgonpasset får stryka på foten.

– Jag pluggar bygg och när jag har praktik är jag ute på bygge som en vanlig jobbare och börjar vid halv sju. Då blir det svårt att hinna träna innan.

På galan på Hovet ska Kevin möta 30-årige Nils Widlund, Södermalms Shaolin, som har 47 segrar på 56 matcher. Eftersom Widlund kör shaolin ska matchen avgöras med K1-regler. Det liknar thaiboxning, men är utan klinch och armbågar, berättar Kevin.

ANNONS

– Jag fokuserar träningen på den tekniken just nu. Det handlar om att träffa hårt och rent, säger han.

Vad är ditt mål på sikt?

– Innan jag lägger av min karriär vill jag bli världsmästare. Jag vill få folk att älska mig och att alla inom sporten vet vem jag är.

Fakta

Tog nyligen EM-brons i Kroatien

Namn: Kevin Mickelsson.

Ålder: 18 år.

Klubb: Stockholm Muay Thai, Kungsholmen.

Tatueringar: ”Pain is temporary, Pride is forever” på magen och ”Mickelsson” på höger underarm. ”Det är ju bra att ha där ifall jag skulle bli knockad och glömmer vad jag heter, ha ha.”

Meriter: 20 segrar på 27 matcher. Guld i JSM i januari. Brons på EM för 18–23-åringar i Kroatien för ett par veckor sedan.

Aktuell: Går sitt livs största match i galan ”Rumble of the Kings” på Hovet den 25 november då han möter 30-årige shoalinfajtern Nils Widlund i en match med K1-regler.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.