Kim Källström: ”Jag känner en stor glädje”

Kim Källström skakar hand med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Kim Källström och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Kim Källström när han slutade i landslaget 2016.
Kim Källström när han slutade i landslaget 2016.
Kim Källström tillbaka i Djurgården, DIF.
Kim Källström.
Fansen har längtat. Nu är det klart: Kim Källström återvänder till Djurgården.
– Jag känner en stor glädje, säger Kim Källström.

Det har hängt i luften. Strax efter klockan tio på fredagsförmiddagen presenterade Djurgården allsvenskans tyngsta nyförvärv 2017. Kim Källström som under 2002 och 2003 förde klubben till ett cup-guld och två SM-guld.

– Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det finns mycket värme och kärlek i Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar, säger Kim Källström till Djurgårdens hemsida.

Familjefar

I allsvenskan har han totalt gjort 26 mål och tolv målgivande passningar.

– Det var en ungdom som drog iväg som nu kommer tillbaka som en familjefar som är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs. Jag älskar att vara där ute och jag älskar fortfarande att träna.

Sedan han lämnade Djurgården och allsvenskan har han representerat klubbar som Rennes, Lyon, Spartak Moskva och Arsenal. Han kommer närmast från Grasshopper.

131 landskamper

Förra året valde han att sluta i landslaget. Han har gjort totalt 131 A-landskamper.

– Jag är i gott slag. Jag har spelat hela hösten och fysiskt känns det jättebra. Det gör det också mycket roligare att komma tillbaka, att jag inte är här för att pensionera mig. Jag kommer att göra allt för att det ska vara en positiv känsla ute på Kaknäs och jag kommer att ge allt på matcherna, säger Kim Källström.

Möter fansen på söndag

Djurgården sportchef Bosse Andersson är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sa Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

På söndag får Djurgårdens fans möjlighet att hälsa på Kim Källström i samband med matchen mot Vålerengen på Tele2 Arena. Avspark är klockan 15.00.

Kim Källström tackar fansen på Instagram.

Fakta

Vann dubbeln med Djurgården 2002

Namn: Kim Källström.

Ålder: 34 år.

Familj: Frun Erica och två döttrar, 4 och 7 år.

Meriter i urval: Tog SM-guld med Djurgården 2002 och 2003. Vann Svenska cupen 2002. En av Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna med 131 landskamper.

Aktuell: Återvänder till Djurgården.