ANNONS

Kim Källström tränade med Sumpan Allstar

Sumpan allstar
Kim Källström dök upp på Sundbybergs IP och tränade med Sumpan Allstar i måndags. Några timmar senare syntes han i tv-rutan som expertkommentator under EM-kvalmatchen Sverige–Bulgarien på Friends Arena.
Sumpan allstar
Kim Källströms besök var årets grej för spelarena i Sumpan Allstar, berättar lagets ledare Denita Landegren.
Sumpan Allstar fick finbesök i måndags. Ingen mindre än Kim Källström, fotbollsproffs och tidigare landslagsstjärna, dök upp och var med på lagets träning på Sundbybergs IP.
ANNONS

– Spelarna tyckte att det var superkul! Årets grej! De har inte pratat om annat sedan dess, säger Denita Landegren, ledare för Sumpan Allstar och Sumpan United som är Sundbybergs IK:s två lag för spelare med olika funktionsnedsättningar.

Hon startade Sumpan Allstar för tio år sedan, och senare Sumpan United för dem med lite mindre svårigheter som kan spela på en aningen högre nivå.

– Ja, det började med Sumpan Allstar. Det är mitt allt! säger hon.

Sedan starten har Denita Landegren byggt upp organisationen kring lagen, som nu har blivit så stor att den blivit en egen sektion i klubben – Sundbybergs IK Parasport.

Kim Källström är engagerad inom parasporten och driver flera olika projekt, bland annat Kim Källström Trophy som är en parasportfotbollsturnering som ingår i gothia Cup i Göteborg.

I måndags var han i Stockholm för att sitta i tv-studion på kvällen och kommentera landskampen mellan Sverige och Bulgarien på Friends Arena. Men några timmar innan den rejält landslagsmeriterade mittfältaren syntes i rutan lirade han alltså med Sumpan Allstar på Sundbybergs IP.

– Det var Jonatan Sandberg på Parasportförbundet som hörde av sig till oss. Tidigare har vi varit på Friends Arena och lämnat bollen till Zlatan. Jonatan vet att vi gärna är med på sådana här saker, att vi gärna visar att vi finns, säger Denita Landegren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.