Min lokala hjälte

Kindlund lovar fler spelare till Hammarby

Henrik Kindlund vd Hammarby fotboll
Henrik Kindlund på presskonferensen där Hammarby presenterade Jiloan Hamad.
Ny tränare och tre nyförvärv. Men Hammarby fotbolls vd Henrik Kindlund tycker att klubben har pengar att värva ytterligare.

Läs också: Jiloan Hamad om kaptensbindeln

Henrik Kindlund är mycket nöjd med att Hammarby lyckades  värva mittfältaren Jiloan Hamad som förde Malmö FF till SM-guld 2010 och 2013.

– För bara några år sedan låg Hammarby i superettan och kämpade och nu har vi lyckats värva en spelare som alla klubbar i Sverige hade velat ha.

Publiken avgörande

Han framhåller att försäljningen av säsongskort och biljetter är Hammarbys största intäktskälla och helt avgörande för vilka spelare klubben har råd att köpa.

– De senaste åren har vi bygg upp en hyfsat stabil ekonomi. De pengarna vi får in kan vi nu slussa till truppen och Jakob (Michelsen) så att han kan använda dem. Det känns ju jäkligt bra och roligt gentemot publik och sponsorer att pengarna inte ska gå till att täcka svarta hål i ekonomin utan till en sportslig satsning.

Fler värvningar

Han bedömer att Hammarby tillräckligt med pengar för att kunna köpa ytterligare spelare innan transferfönstret stänger i mars.

– Det är ingen hemlighet att vi tittar mycket på den danska ligan. Där bryter man i mitten av mars för att dela upp serien. En del lag hamnar i mellanpositioner och har inte så mycket att spela för och har spelare med utgående kontrakt – det kan vara ett bra läge för oss.