Frej Täby klarade kvalet – kvar i Superettan

Frej Täby jubel
Frej Täby jublar efter 0–0 i andra kvalmatchen – ett resultat som gav totalseger i kvalet.
Frej Täby
Frej målvakt Marko Atanackovic tas emot av hemmafans efter sin insats på Vikingavallen.
Frej Täby är klara för sin fjärde säsong i Superettan nästa år. I dagens match hemma på Vikingavallen blev det 0–0, ett resultat som räckte för att Frej Täby skulle slå ut Akropolis IF tack vare fler bortamål i kvalet. Stor hjälte blev Frej Täbys målvakt Marko Atanackovic.

– Marko var jättebra, framför allt när Akropolis hade sin bästa period i början av andra halvleken, säger Frej Täbys tränare Roberth Björknesjö.
I första halvleken var det ont om målchanser åt båda håll. Frej Täby försvarade sig väl, även efter att lagkaptenen och mittbacken Richard Spong tvingades utgå efter en otäck situation och förmodat benbrott.

Ribban räddade

I andra halvlekens inledning skapade Akropolis flera chanser. Marko  Atanackovic stod ivägen gång på gång, och ett skott rammade ribban.
”Marko i buren, rena rama muren” sjöng Frej Täbys klack på ena långsidan. Och så småningom avtog Akropolis anstormning. Efter nära sju minuters tilläggstid blåste domaren av matchen och Frej-spelarna kunde jubla och fira tillsammans med fansen.

”Nästan uträknade”

– Det känns fantastiskt. Vi var nästan uträknade ett tag och har kämpat oerhört i höst för att nå det här, säger Robert Björknesjö com tog över Freh Täby i början av juli.
Han bestämde sig tidigt för att försöka rädda nytt kontrakt via kval, och hörde av sig till tidigare Frej-målvakten Marko Atanackovic, som valde att återvända.

”Frej är i mitt hjärta”

– Robban ringde och sa att han hade en plan för att rädda klubben kvar. Då var det självklart för mig att säga ja, Frej är i mitt hjärta. Det har varit en tuff period, men jag har bara haft i hjärnan att vi ska klara oss kvar, säger Marko Atanackovic.
Planen lyckades alltså. Efter 1–1 på Spånga IP i onsdags och 0–0 på Vikingavallen har Frej Täby besegrat Akropolis i kvalet till Superettan, precis som för två år sedan.
Publikrekordet på 2 012 åskådare från 2015 stod sig dock. I dag var 1 968 på plats. 1968 är också året då både Frej Täby och Akropolis IF bildades.

”Vi hade marginalerna med oss”

Akropolis huvudtränare Konstantinos Panagopoulos var naturligtvis besviken efter matchen.
– Först vill jag säg grattis till Frej. Men jag tycker att båda matcherna visar att vi är det bättre laget. Och vi skapar de flesta chanserna. Därför är det en stor sorg i omklädningsrummet bland spelarna.
Robert Björknesjö håller inte riktigt med.
– Jag tycker att vi var bättre. Vi vann. Men jag vill ge en eloge till Akropolis som är ett mycket bra lag, och visst hade vi marginalerna med oss, medger han.