ANNONS

Klart för hoppning i Sollenkollen

Sollenkollen backhoppning
Sent på tisdagskvällen var arbetet med 5- och 10-metersbackarna i Sollenkollen klart.
Nu har de små backarna, K5 och K10,i Sollenkollen öppnat för säsongen. Och 20-metersbacken öppnar senare i dag, hoppas Sollentuna Backhopparklubb.
ANNONS

– Ja, vi var där i går kväll och gjorde i ordning de små backarna. Jag kom hem vid halv tolv. I dag ska vi jobba vidare med 20-metersbacken och få igång den också, säger klubbens ordförande Pietro Nilsson Toracca.

Utöver arbetet med att öppna backarna för säsongen håller klubben på att renovera den än så länge största backen, K30.

30-metersbacken ska byggas om

– Den började bli rutten så vi ska riva den och bygga en ny överbana till våren. Då bygger vi den så nära 40 meter som det är möjligt, Pietro Nilsson Toracca.

Dessutom finns sedan flera år planer på att anlägga en 60-metersbacke.

– Inom ett par veckor ska vi få besked om vad allt kostar. Vi har bygglov och vi har en budget, nu gäller det att hitta en firma som tar det budet.

Hoppet står till Sollenkollen

Pietro Nilsson Toracca berättar att Svenska Skidförbundet tror att svensk backhoppnings hopp i framtiden till stor del står till Sollentuna Backhopparklubb och verksamheten vid Väsjöbacken.

Klubben har nu fått pengar av skidförbundet, och skjutit till egna, så att man har kunnat anställa tidigare backhopparen Katarina Tikka för att arbeta med rekrytering och prova på-verksamhet i sex månader.

– Hon kommer att vara i backen varje onsdag från klockan 18 och varje söndag från klockan 14, säger Pietro Nilsson Toracca.

ANNONS

Bygger upp hopp i slalombacken på sportlovet

Och på sportlovet är Katarina Tikka på plats, förmodligen varje dag, berättar han.

– Då bygger vi upp ett hopp i Väsjöbacken så att alla slalombarnen får en chans att prova på, säger Pietro Nilsson Toracca.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.