ANNONS

Cupen lottad – klassiskt motstånd för Enskede

Cupmästarna för 25 år sedan besöker Enskede IP i slutet av sommaren.
Cupmästarna för 25 år sedan besöker Enskede IP i slutet av sommaren.
Cupdrömmen lever för Enskede IK, men nu blir det svårare motstånd. I dag lottades den andra omgången av svenska cupen och motståndare blir superettanlaget Degerfors IF.
ANNONS

Förra säsongen åkte Enskede IK ur division 1. Men det har inte blivit något platt fall. Med knappt halva seriespelet kvar ligger Enskede på tredje plats i division 2 södra svealand, endast tre poäng bakom serieledarna Newroz FC från Bredäng.
Och även cupdrömmen lever för Enskede.
I den första omgången slog de ut division 1-laget Sollentuna FF med 2-1 hemma på Enskede IP och i dag lottades den andra omgången.

Har vunnit cupen

Motståndare blir klassiska Degerfors IF som vann svenska cupen 1993. Planerade speldagar för den andra omgången av svenska cupen är 22 och 23 augusti.
Storhetstiden är sedan länge över för Degerfors, men när de kommer till Enskede IP i slutet av sommaren är de stora favoriter.
I den andra omgången äntrar lagen från allsvenska och superettan svenska cupen. Degerfors är placerade på sjunde plats i Sveriges näst högsta serie efter att hälften av omgångarna har spelats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.