ANNONS

Den årliga Klasskampen ska avgöras i Danderyds gymnasium

Klasskampen i Enebyberg, Danderyd, Innebandy, EIF
Fullt hus i Danderyds gymnasium när klasskampen för Enebybergs skolor avgörs.
Nästa lördag, den 12 oktober, är det dags för den årliga klasskampen i innebandy. Förra året slogs både deltagarrekord och publikrekord. Nu är det dags igen.
ANNONS

Begreppet klasskamp förknippas normalt inte med Danderyd, men handlar det om innebandy så har Klasskampen blivit en årlig klassiker i Danderyds gymnasium.

Förra året slog turneringen deltagarrekord, matchrekord och publikrekord. Nu är det dags igen för den uppskattade innebandyturneringen.

– Det primära är inte att det är en tävling utan för att barn ska få prova på hur det är att spela innebandy även om de aldrig har gjort det tidigare. Det är en prova på-dag och ett kul sätt att prova på är att spela match tillsammans med sina kompisar, säger tävlingsledare Christer Törnqvist från EIF Innebandy.

Klasskampen i Enebyberg slog alla möjliga rekord

En tradition

I snart 20 år har Enebybergs IF anordnat Klasskampen. Det är en innebandyturnering för mixade lag från Enebybergs skolenhet och öppen för elever i årskurs 1–6 i skolorna Brageskolan, Hagaskolan och Enebyskolan.

Christer Törnqvist hoppas att många lag anmäler sig och att även publiken kommer till Danderyds gymnasium.

– Vi ser fram emot en rolig dag och att så många barn som möjligt kommer dit och spelar. Men också att det blir bra drag på läktarna med mycket publik, säger han.

Förutom att vinnaren i turneringen får pokal delas även pris ut till den klass som har stått för de bästa sångrösterna, plakaten och hejarramsorna.

ANNONS

I förra årets final segrade klass 6d efter vinst med 5-3 mot klass 3c. Vilken klass lyfter pokalen i år? Den 12 oktober avgörs det i Danderyds Gymnasium.