ANNONS

Ny klubbchef i FC Djursholm

FC Djursholm
FC Djursholms verksamhet har vuxit med nära 40 procent de senaset ter åren.
Anders Wasserman, med bakgrund i bland annat Hammarbys ungdomsorganisation, blir ny klubbchef i FC Djursholm den 1 januari.
Tidigare sportchefen Christian Tiritiello går till BP där han ska ansvara för målvaktsträningen i elitblock och A-lag.
ANNONS

Under de fem år som Christian Tiritiello har jobbat i FC Djursholm har klubbens pojkelitblock nått landets högsta nivå i U17 och U19, tagit silver i U17-allsvenskan och vunnit flera Sanktanserier.

Dessutom har hans målvaktsutbildning resulterat i att flera av klubbens målvakter har kallats till stads- och landslagssamlingar, och att Oscar Linnér i dag är förstemålvakt i allsvenska AIK.

Tränade A-lag 2017

Men nu lämnar alltså Christian Tiritiello för Brommapojkarna. Ny klubbchef blir Anders Wasserman som den senaste säsongen tränade A-laget i FC Stockholm Internazionale som länge tampades men till slut fick ge sig mot IFK Stocksund i toppstriden i division 3 södra Svealand.

Sedan tidigare har Anders Wasserman dock lång erfarenhet av fotbollsutbildning, för både spelare och ledare. Bland annat har han varit huvudtränare för Hammarbys U19 (cupmästare 2015) och U17 (SM-guld 2016) och i flera år ansvarat för utbildningen av ledare inom Hammarby.

Intresse för värdegrundsfrågor

Wasserman är dessutom, enligt styrelsen i FC Djursholm, en omtyckt och sympatisk ledare med intresse för både struktur och tydlighet och värdegrundsfrågor. Därför tror styrelsen i FC Djursholm att han är rätt person att ”ta klubben vidare på en framgångsrik utvecklingsresa”.

De senaste tre åren har FC Djursholm vuxit med nära 40 procent och elitblocket har tagit stora kliv framåt med bland annat F15 i final i Gothia Cup i somras och P16 som vann SM-guld för ett par veckor sedan.

Börjar jobbet i januari

Målet är, skriver FC Djursholm på sin hemsida, att ”erbjuda den bästa fotbollsutbildningen i regionen” och att erbjuda en trygg och stimulerande fotbollsmiljö för barn och ungdomar, oavsett kapacitet eller ambition.

ANNONS

Anders Wasserman börjar sitt arbete som klubbchef i FC Djursholm den 1 januari.

ANNONS