Klubbens vikter rostade sönder

Efter 70 år inne på Nybodadepån sparkades Spårvägens TLK ut av SL. Klubbens prylar förvaras nu i containrar inne på området. Där har hantlar, skivstänger och vikter rostat sönder.

– Det är så ledsamt att se. Man blir förtvivlad. En del saker hoppas vi ska gå att rädda, men en del är helt enkelt förstörda, säger Christian Kraft, ordförande i Spårvägens TLK.

Det var för drygt tre år sedan som klubben tvingades lämna sin lokal. SL lovade då att hjälpa till med att hitta en ny. Men inget hände – förrän i våras då SL hörde av sig med beskedet att klubben måste flytta sina saker som finns i tre containrar inne på SL:s område i Nyboda.

Klubben träffade SL-representanten Nina Spence i juni och fick då enligt Christian Kraft ett nytt löfte. För ett par veckor sedan meddelade SL att klubben kunde titta på en lokal inne på depån i Ulvsunda norr om stan.

– Det visade sig att den inte fungerar, det var för lågt i tak. Vi skulle inte kunna stå där och lyfta en skivstång på raka armar. Det var knappast en likvärdig lokal, så som SL lovat oss från början.

Samtidigt har SL höjt tonläget när det gäller Spårvägens saker i Nyboda. Senast den sista oktober, i torsdags alltså, skulle containrarna tas bort, meddelade SL.

– Men vi har ingenstans att göra av grejerna. Vi är verkligen i en knipa just nu, säger Christian Kraft.

Nyligen åkte han till depån i Nyboda för att titta till klubbens utrustning. Då upptäckte han att en hel del av prylarna hade rostat. Nu kräver klubben 85 000 kronor i ersättning från SL.

– Deras förvaring var inte bra. Det kan bli mycket mer pengar, det beror på hur mycket vi kan rädda. Men egentligen vill vi bara få en ny lokal och komma i gång med vår verksamhet igen, säger Christian Kraft.

Lokaltidningen Mitt i sökte Nina Spence i slutet av förra veckan, men utan framgång.