ANNONS

Klüft springer för sjuka barn

I morgon deltar Carolina Klüft i Hälsoloppet som går i Flemingsberg och Tullinge Villastad.

Hälften av intäkterna tillfaller Ronald McDonald Hus vid Huddinge sjukhus – där cancersjuka barn och deras familjer får chansen till ett drägligare liv.
ANNONS

– Det ska bli jättekul att vara med under Hälsoloppet. Idrott i kombination med att det gynnar en god sak känns givet för mig och jag ser framför allt fram emot att peppa barnen som är på plats för att delta i Miniloppet, säger Carolina Klüft.

Den förra svenska friidrottsstjärnan kommer att vara prisutdelare och springa med de minsta barnen när den sjunde upplagan av Hälsoloppet avgörs i Huddinge och Botkyrka i morgon.

Loppet arrangeras av Huddinge AIS i samarbete med Ronald McDonald Hus och går över tre distanser. Barn upp till 9 år startar i Miniloppet över 300 meter. Övriga springer 5 eller 10 kilometer.

Hälften av intäkterna från loppet går till Ronald McDonald Hus som ligger intvid Huddinge sjukhus. En plats där cancersjuka barn och deras familjer får möjlighet till en någorlunda fungerande vardag tillsammans under en kaotisk tid i livet.

Diana Amini, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus, beskriver det som ett hem, hemifrån där man kan leka, laga sin egen mat och ha fredagsmys vid TV:n.

Sedan starten för 20 år sedan har över 12 000 familjer bott i huset. Det är landstingen där barnen är hemmahörande som står för baskostnaderna för vistelsen.

– De extra pengarna från Hälsoloppet betyder jättemycket för oss. Det gör att vi kan köpa in det vi behöver till huset och att vi kan göra det där lilla extra för familjerna. Det kan handla om att arrangera husmiddagar, fika eller kalas, säger Diana Amini.

Loppet är en höjdpunkt för de boende eftersom starten och målet ligger just utanför huset.

– Många brukar tycka att det är roligt att titta på. Det är ett avbrott i sjukdomen, säger Diana Amini.

ANNONS

Familjen Bladh vars son Norton, 11 år, insjuknade i leukemi i fjol har bott i huset. Genom Mitt i Huddinge vill mamma Jenny Andersson Bladh tacka alla som springer Hälsoloppet och indirekt skänker pengar till verksamheten.

– Att huset finns har gjort vår tuffa tid i livet betydligt lättare. Vi fick möjlighet att vara tillsammans större delen av tiden, säger Jenny Andersson Bladh.

Norton har genomgått en transplantation och är idag på bättringsvägen.

Miniloppet startar i morgon onsdag klockan 17.40. 5-kilometersloppet startar klockan 18.20 och 10-kilometersloppet klockan 18.40.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.