TV: Knät kan stoppa Vonn i Hammarbybacken

Under den 18 minuter långa pressträffen lät Lindsey Vonn sig fotograferas med Stockholm i bakgrunden.
Under den 18 minuter långa pressträffen lät Lindsey Vonn sig fotograferas med Stockholm i bakgrunden.
I kväll kommer kungen till Hammarbybacken för världscuptävlingarna.

Skidvärldens drottning höll hov redan vid lunchtid.

Men Lindsey Vonns knä kan hindra henne från start.

På väg upp till våning 15 hoppar André Myhrer in i hissen.

– Ska ni på presskonferens, frågar den svenske slalomstjärnan.

Ska du följa med?

– Nä, jag tror jag klarar mig.

Trots att han är omgiven av fem journalister kan han lugnt hoppa av och gå till sitt hotellrum.

I dag är alla ute efter Lindsey Vonn.

När skidvärldens största stjärna möter pressen inför kvällens världscuptävling i Hammarbybacken är hon fortfarande osäker. Hon vet inte om kan starta. Hon vill inte ta några risker när det gäller knät.

– Jag kommer att testa banan och hoppet och känna hur knät känns. Jag hoppas att det går bra för jag vill gärna åka, säger hon.

Vad tycker du om Stockholm?

– Jag gillar det verkligen. Det är väldigt likt Minneapolis, jag tror det har att göra med landskapet och att alla människor är så vänliga. Särskilt backen den påminner mig om Buck Hill. Jag önskar att jag hade lite mer tid här men tyvärr måste vi åka vidare till Andorra i morgon för att förbereda oss för Soldue (där världscuptävlingar i super G och kombination avgörs till helgen).

Hon hoppas världscuptävlingen i parallellslalom i Hammarbybacken inte är en engångsföreteelse.

– Jag tycker att vi borde göra mer av de här tävlingarna. Det är lättillgängligt för åskådarna, alla kommer riktigt nära och åken blir väldigt intensiva.

Den här säsongen har Lindsey Vonn slagit den svenske slalomlegendaren Ingmar Stenmark i antalet cuptitlar i världscupen. Amerikanskan har 20, svensken 19.

– Jag vågade aldrig drömma om att jag skulle uppnå det. Stenmark är ju en legend inom vår sport. Jag är ju fortfarande efter honom när det gäller individuella världscupsegrar men jag är åtminstone bättre på en grej.

Hon får också frågor om de omtalade bilderna i Sports Illustrated. Hon fotograferades på en sandstrand endast iförd kroppsmålning.

– Det var väldigt svårt. När jag gick med på fotograferingen visste jag inte att jag skulle ha kroppsmålning. Jag sa: ”Jag vet inte om jag känner mig bekväm med det. Men om de andra två idrottarna ställer upp får jag bita ihop och göra det också.”

Hon var nervös och kände sig osäker.

– Jag är inte den mest självsäkra personen utanför skidbacken men fotograferingen höjde verkligen mitt självförtroende. Det är ett bra exempel på att alla inte bara en kroppstyp är vacker utan att alla är det. Jag tycker att det är bra att visa idrottare på det sättet: vi är starka och vackra.

Lokaltidningen Mitt i är på plats vid kvällens tävlingar i Hammarbybacken.