VM i konståkningens lagsport i Stockholm 2018

Synkroniserad konståkning
VM i synkroniserad konståkning går i Stockholm nästa år.
I början av april avgörs VM i synkroniserad konståkning, konståkningens lagsport, i Colorado Springs. Men nästa år, den 6–7 april, avgörs mästerskapet i i Hovet i Stockholm.

– Att ha internationella mästerskap i huvudstaden och fortsätta etablera synkroniserad konståkning i Stockholmsregionen känns viktigt. Sverige har tidigare fått beröm för att vi anordnat internationella tävlingar av toppklass och det ska bli spännande att få alla 21 länder som deltar till Stockholm, säger Tussan Rix, nyligen utsedd av Svenska Konståkningsförbundet till projektledare för hemma-VM 2018.

Arbetet är redan i full gång och just nu förbereder man det stora arbetet med att samla volontärer inför och under mästerskapet.

– Det skulle inte vara möjligt att genomföra ett sådant här evenemang utan de otroliga krafter som finns hos alla frivilliga, som stöttar och gör dessa tävlingar möjliga. Därför ska det bli otroligt kul att starta arbetet med att samla dessa, säger Tussan Rix.

Senast Sverige ordnade VM i synkroniserad konståkning var 2012 i Göteborg. Då deltog 500 åkare från 21 lag och 200 volontärer möjliggjorde arrangemanget.