ANNONS

AIK får konstgräs inne på Friends Arena

Friends Arena
Under en månad våren 2019 ska AIK kunna träna på konstgräs inne på Friends Arena.
AIK Fotboll kommer att lägga delar av försäsongsträningen i år på Friends Arena – och en konstgräsmatta ska finnas där mellan den 12 februari och den 12 mars.
ANNONS

– Att få möjlighet till att förbereda laget med de förutsättningar som inomhusträning på Friends Arena innebär ger oss möjligheter att träna på ett sätt som vi vant oss vid att inte kunna göra under vinterhalvåret utomhus i Stockholmsområdet, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling till klubbens hemsida.

AIK har bett arenaägaren Arenabolaget i Solna om hjälp med ett underlag att träna på och arenaoperatören Stockholm Live om att ordna ett ”fönster” som normalt sett inte omfattas av det ordinarie arenaavtal. Och nu har AIK fått gehör för sina önskemål.

Även cupmatcher spelas på konstgräs på Friends

– Tack vare det goda samarbete som vi har med Stockholm Live och Arenabolaget i Solna kan nu AIK Fotboll ändra sina förutsättningar från en utomhusmiljö till en inomhusmiljö. Träningen är normalt sett förlagd till konstgräs under vinterhalvåret så underlagsmässigt är det ingen skillnad. Den stora fördelen är att vi nu kan kontrollera klimatet, säger Jens T Andersson, klubbdirektör i AIK Fotboll till hemsidan.

AIK ska dessutom spela sina gruppspelsmatcher och en eventuell kvartsfinal i Svenska Cupen på Friends Arena.

Testar i år och utvärderar för framtiden

– Att spela matcher i Svenska cupen på konstgräs är någonting vi är vana vid från tidigare år. Sportsligt är det en stor fördel att spela matcher på vår hemmaarena, dessutom nu på samma underlag som vi tränat på över tid, säger Rikard Norling.

AIK Fotboll, Arenabolaget i Solna och Stockholm Live testar upplägget under 2019 och ska utvärdera det innan man tar beslut om framtida försäsonger.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.