Nytt konstgräs på Järfällavallens B-plan 2018

Konstgräs
Järfällavallens B-plan får nytt konstgräs 2018.
Järfällavallens B-plan ska få nytt konstgräs redan nästa år. Det väntas kultur-, demokrati- och fritidsnämnden besluta på sitt möte i kväll tisdag.

– Konstgräset där är över tio år gammalt och har blivit slitet. Både FC Järfälla och IFK Viksjö har uppvaktat oss och nu har vi bestämt oss för att ta investeringen 2018, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur-, demokrati och fritidsnämnden.

Konstgräs av den generation som finns på Järfällavallens B-plan har en begränsad livstid – cirka tio år vid normalt användande. Järfällavallens B-plan har varit flitigt använd, och har nu legat i över tio år.

Nya omklädningsrum 2019

Förvaltningen föreslog därför att pengar till byte av konstgräset skulle anslås i investeringsplanen för 2019, men nämnden kommer alltså att tidigarelägga projektet och anslå pengar redan till 2018. Kostnaden beräknas bli 3 miljoner kronor.

Järfällavallens B-plan ska dessutom få ett tält över sig under vintersäsongen. Det kommer att innebära en fördubbling av träningstiderna på Järfällavallen. Därför ska antalet omklädningsrum utökas från sex till åtta. Det ska ske 2019 till en kostnad av cirka 5 miljoner kronor.