Konstgräsplan i Brottby dröjer

De geotekniska undersökningarna var positiva så det finns inga hinder för en snabb omläggning till konstgräs. Problemet är att det saknas bygglov och tidsplan för när arbetet på Össeby IP kan påbörjas.
De geotekniska undersökningarna var positiva så det finns inga hinder för en snabb omläggning till konstgräs. Problemet är att det saknas bygglov och tidsplan för när arbetet på Össeby IP kan påbörjas.
Brottby SK styrelse fick vid ett möte med förvaltningen i fredags inga svar på när det ligger konstgräs på Össeby idrottsplats.

– Det finns ingen tidsplan och är "locket på" var beskedet vi fick, säger Rolf Håkansson, ordförande i klubben.

Delar av Brottby SK:s styrelse fick i fredags sitta ner med Ingela Jansson, enhetschef i idrott- och friluft och projektledaren Ola Nilsson.

Inför mötet visste Brottbys representanter att de inte kommer att ha konstgräs till den 1 maj. Efter mötet visste de inte mycket mer.

– Det finns ingen tidsplan och är ”locket på”. Jag vet inte vad vi kan göra, annat än att avvakta, säger Rolf Håkansson.

Förvaltningen och ledare i föreningen har nu i uppgift att ordna tränings- och matchtider för Brottbys fotbollslag på andra planer i Vallentuna kommun.

– Man kommer att klippa och sköta en äng som ligger söder om vår idrottsplats. Där kan vi kanske ha en del barn- och ungdomsträningar, säger Rolf Håkansson.

Trots att klubben blivit lovade en konstgräsplan till den 1 maj, brusar Rolf Håkansson inte upp.

– Visst känns det väldigt märkligt att inte veta, inte få förklaringar. Men tyvärr har jag ingen erfarenhet av sådant här. Vi vet ju också att bygget kan bli överklagat och därmed försenat, men hur länge? Nej, vi hoppas att kommunen gör sitt bästa.

Dagen innan mötet förklarade Ingela Jansson och hon inte kunde säga mycket mer än att det inte finns konstgräs på Össeby till den 1 maj.

Lars Carlsson (C), ordförande i fritidsnämnden, förklarar:

– Vi är i ett skede där det ska fattas beslut i TeFau, teknik- och fastighetsutskottet, och sekretess gäller fram till upphandlingen är klar.

– Om allt går som smort tror och hoppas jag att det inte blir så stor avvikelse från den 1 maj. Att vi har en fotbollsplan först till hösten finns inte på min karta, säger Lars Carlsson.