Korsbandsskada för Djurgårdens succéman

Kerim Mrbatis landslagsdebut blev en riktig mardröm.

Djurgårdaren gick av skadad och idag kom beskedet - en korsbandsskada.

– Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger han på förbundets hemsida.

Januariturnén tog slut innan den knappt hann börja för Djurgårdens stjärna Kerim Mrbati.

Det var i den 65:e matchminuten i landslagets första match i Abu Dhabi mot Estland som olyckan var framme. Mittfältaren hade bara varit på plan i 25 minuter när han fick en smäll mot det högra knät och tvingades utgå.

På torsdagsmorgon kom det tråkiga beskedet. Mrbati är korsbandsskadad och kan bli borta i upp till ett halvår från fotbollen.

– Det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger läkaren Anders Valentin till förbundets hemsida och fortsätter:

– Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kombinerade med skador på andra strukturer i knäleden.

Trots skadan kommer djurgårdaren att stanna kvar med landslaget i Abu Dhabi.

– Landslagsläkaren säger att det inte spelar någon roll. Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i, säger han.