Kortvarig glädje efter storskrällen

Anette Munozova, NPTK, gjorde en kanonmatch i första omgången. Sedan tog det tvärstopp.
Anette Munozova, NPTK, gjorde en kanonmatch i första omgången. Sedan tog det tvärstopp.
Anette Munozova inledde Stockholms Ladies i helgen med en jätteskräll.

Sedan var det slut på det roliga för NPTK-spelaren.

Segern i första omgången kom ­efter en bejublad vändning. Ryskan Elena Maltseva, 300 placeringar högre på världsrankingen, vann första set. Det bet inte på Munozova, rankad 1 115, som tog andra set i tiebreak och sedan spelade hem avgörande set, 6–4.

Ett spelbolag lockade med nio gånger pengarna på Anette Muno­zova inför matchen, efter första set fick hennes fans över 20 gånger insatsen.

Enligt rykten var somliga på läktarplats extra glada över vändningen.

– Jag förstår ingenting om betting. Jag hade allt fokus på mitt spel och var väldigt glad över att besegra en bra motståndare, säger Anette Munozova.

I andra omgången tog det tvärstopp för Munozova – och eventuellt spelglada vänner – mot NPTK-fostrade Vallentunatjejen Hilda Melander, KLTK. Andraseedade Melander, rankad 513 på WTA-rankingen, var skoningslös och vann i två snabba set, 6–1, 6–1.

– I gamen var det jämnare, jag fick inte till det i de avgörande bollarna. Jag är nöjd ändå och det var roligt att ta min allra första rankingpoäng i Sverige, de tidigare har jag tagit utomlands, säger Anette Munozova.

Efter segern mot Munozova åkte Melander ut. Resten blev en uppvisning av det lettiska underbarnet Jelena Ostapenko, 15.

I singelfinalen i söndags slog hon snabbt den svenska talangen Ellen Allgurin, 18, från Värnamo.

– Ostapenko ser vi på tv om ett år. Hon är oerhört välutbildad och har alla verktyg i sitt spel, säger tävlingsledaren och klubbchefen Kenneth Bergbom efter finalen som slutade 6–1, 6–3.

Lettiskan var yngsta segrarinnan i Stockholm Ladies historia.

Hilda Melander tog revansch i dubbel.

– Jättekul. Vi var andraseedade, så lite segerchanser trodde vi oss ha, säger hon efter finalvinsten tillsammans med Paulina ”Pina” Milosavljevic.

I final besegrade KLTK-duon tyskorna Carolin Daniels/Laura Scheader, som var förstaseedade, i två raka set.