ANNONS

Kotte het i sommar

Kristoffer ”Kotte” Broberg har en riktigt bra sving. Däremot måste han lära sig putta bättre, då kan det definitiva klivet till världseliten tas.
Kristoffer ”Kotte” Broberg har en riktigt bra sving. Däremot måste han lära sig putta bättre, då kan det definitiva klivet till världseliten tas.
I sommar har Kristoffer ”Kotte” Broberg utmanat världseliten i golf på allvar. Andraplatsen i Scottish Open gav nästan fyra miljoner kronor.

– Målet är att rankas bland de 50 bästa i världen.
ANNONS

Efter några veckors ledighet är golfproffset Kristoffer ”Kotte” Broberg tillbaka på Europatouren. Närmast väntar tävlingar i Italien, Schweiz och Holland. 28-åringen har inte använt ledigheten till att ligga på sofflocket hemma i lägenheten vid S:t Eriksplan.

– Jag är för rastlös. I stället har jag tränat brutalt mycket, ungefär 8–10 timmar om dagen.

Kottes hemmabana är Haninge GK:s bana vid Årsta Slott. Han växte bokstavligen upp där eftersom familjen bor i en flygel till slottet. Kotte har fortfarande kvar sitt rum där. Han är förväntansfull inför kommande tävlingar.

– I sommar har jag visat att jag håller världsnivå.

När året inleddes var Kotte rankad på 216:e plats i världen. Nu är han 142:a, och innan året är slut hoppas han rankas bland de 50 bästa.

Sommarens höjdpunkt var andraplatsen i Scottish Open i juli i Aberdeen. Kotte var bara två slag efter segraren och världsfemman Justin Rose från England. Andraplatsen var värd närmare fyra miljoner kronor. Dessutom gav insatsen en plats i majortävlingen British Open som avgjordes veckan därpå i Liverpool. Kotte kom på delad 32:a plats.

– Det var helt magiskt, det har alltid varit en dröm för mig att spela en major.

Placeringen kunde ha blivit betydligt bättre om Kotte inte missat så många puttar.

– Jag spelade hur bra som helst och träffade greenerna. Men när jag skulle putta tog den mentala biten över. Jag var helt slut i huvudet.

ANNONS

Kotte måste skärpa den mentala förmågan och hålla sig kall när det gäller som mest. Därför har han anlitat en ny mental tränare. Kotte har också en ny caddie.

Ett bra samarbete med tränare och caddie är nödvändigt.

Det finns dock en person som är ännu viktigare för Kotte både på och utanför golfbanan – flickvännen och sambon Camilla Lennarth. 26-åriga Camilla Lennarth är också proffs, och tidigare i sommar vann hon en tävling i Europatouren i Slovakien.

– Vi stöttar varandra och tränar tillsammans, säger Kotte. Ofta är vi skilda från varandra på grund av att båda spelar tävlingar utomlands, men i sommar har vi kunnat umgås mycket.

Fakta

”Kotte” är sambo med Lennarth

Namn: Kristoffer ”Kotte” Broberg. ”Min bror kunde inte uttala hela namnet, så det blev Kotte”.

Ålder: 28 år.

Bor: S:t Eriksplan med sambon Camilla Lennarth som också är golfproffs. Uppvuxen i Haninge där han bodde i en flygel till Årsta Slott ett stenkast från Haninge Golfklubbs bana.

Aktuell: Suverän sommar med bland annat andraplats i Scottish Open som gav närmare fyra miljoner kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.