ANNONS

Kovändningen: Berggren stannar som vd i Djurgården

Henrik Berggren, Djurgården, Dif,
Henrik Berggren har ändrat sig och stannar kvar som vd i Djurgården Fotboll.
För några månader sedan meddelade Henrik Berggren, vd i Djurgården Fotboll, att han skulle lämna klubben för ett toppjobb i Svensk Elitfotboll. Men nu har han ångrat sig och stannar i stället i Djurgården.
ANNONS

– Jag vill inte missa den fortsatta resan med Djurgården som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik Berggren till klubbens hemsida.

Det var efter sommaren som Henrik Berggren bestämde att hans tid i Djurgården var över då han fick nytt jobb som operativ chef på Svensk Elitfotboll. Han skulle ha tillträtt den 1 februari 2019, men har nu alltså ändrat sig.

”Jag vill inte missa den fortsatta resan”

– Efter mycket övervägande var viljan att fortsätta det vi har påbörjat i Djurgården ännu starkare. Vi har byggt upp en mycket bra grund i föreningen och jag vill inte missa den fortsatta resan som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik Berggren.

För Djurgården Fotboll är beskedet välkommet. När Berggren meddelade att han skulle lämna tycktes även sportchefen Bosse Andersson börja fundera på sin framtid.

Tränarbyte på gång – presskonferens i dag

Dessutom talar allt för att klubben byter tränare till nästa säsong. I går kom uppgifter om att Özcan Melkemichel ska ersättas av IK Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, och klubben har kallat till presskonferens klockan 14 i dag fredag.

ANNONS

Samtidigt är det en hel del luckor som ska fyllas i spelartruppen för att få ihop ett slagkraftigt lag till 2019.

På pluskontot är att det finns pengar att handla för. Ekonomin är god efter en rad lyckade spelarförsäljningar de senaste åren. Efter Malmö FF har Djurgården i dag mest pengar, eget kapital, av alla klubbar i Allsvenskan.