Unga krafter fyller luckorna

Mattias Bejbom blir effektivt stoppad. Han gjorde ändå tre mål i segermatchen mot Amo.
Mattias Bejbom blir effektivt stoppad. Han gjorde ändå tre mål i segermatchen mot Amo.
Efter förra succésäsongen tappade Tyresö handboll både ledare och spelare till högsta serien.
Nu har man fyllt på med unga spelare, och det verkar fungera.

– Förra säsongen var vi ett gubblag, men så är det inte längre, säger Mattias Bejbom.

När Tyresö handboll besegrade Amo med 30–26 i lördags var 28-årige Bejbom äldst i hemmalaget. Målet vaktades av 17-årige Fabian Norsten, och jämngamle David Christianson gjorde allsvensk debut.

– Jag har tränat Fabian, David och Tobias Svantesson hela vägen från handbollsskolan till och med förra säsongen, säger Mattias Bejbom. Och nu är vi lagkamrater.

Efter den framgångsrika förra säsongen då Tyresö kvalade till högsta serien försvann tränaren Toni Johansson till Aranäs i högsta serien handbollsligan, och bland flyktade spelare kan nämnas målvakten Gustav Skagerling som nu spelar för Alingsås.

Bejbom stannar

– Det blir ju ofta så när det går bra för ett lag, säger Mattias Bejbom som själv har Tyresö som moderklubb och tänker vara klubben trogen resten av karriären.

Det har bara gått två omgångar av allsvenskan, men Tyresö har ändå imponerat så smått. Det blev visserligen förlust borta mot Hallby i premiären, dock var Tyresö länge i ledning, men tappade i slutskedet. Och segern mot Amo från småländska Alstermo var hur säker som helst.

RP borta på lördag

På lördag väntar bortamatch mot RP från Linköping.

– Det ska bli skitskoj, säger Mattias Bejbom. Jag tänker positivt och tror alltid att vi ska vinna.