Tre Kronor OS-laddar i Stora Mossen

Rikard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten.
Rikard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten.
Rikard Grönborg
Rikard Grönborg.
Mitt i:s reporter strax redo att äntra isen för ett pass under ledning av Rikard Grönborg.
Mitt i:s reporter strax redo att äntra isen för ett pass under ledning av Rikard Grönborg.
De 13 KHL-proffs som är stommen i Tre Kronors OS-trupp har redan samlats då den ryska ligan har spelat sin sista match inför mästerskapet. Platsen för campen inför avresan till OS i Sydkorea är inte Globen eller Hovet – utan ishallen i Stora Mossen, något som irriterat några av spelarna och lagledaren Putte Köhler.

– Det funkar inte bra. Ingen skugga över de som jobbar på Stora Mossen. De gör sitt. Men det är märkligt att Tre kronor inte kan få bättre förutsättningar. Vi behöver en del utrymmen. Gissa hur landslagen i Kanada och Ryssland har det, säger Putte Köhler till Sportbladet.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg är dock inte alltför bekymrad, det är ”helt okej” i Stora Mossen menar han.

Utsparkade i helgen

Tre Kronor tränar i A-hallen varje vardagsförmiddag – var de ska hålla till i helgen då även Stora Mossen är upptagen är ännu oklart – till och med den 6 februari, dagen före laget flyger till Sydkorea.

Stora Mossens ishall

Ingen ”Allmis” i Stora Mossens A-hall de närmaste dagarna.

På onsdagen ledde Grönborg även ett träningspass med ett gäng hockeyjournalister, och Tre Kronor-spelarna Patrik Hersley och Alexander Bergström

. Syftet var att visa upp den nya digitala övningsbanken som Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel har tagit fram.

Den är till för spelare, tränare och ledare och övningarna är hämtade från Svenska Ishockeyförbundets utbildningsmaterial, campverksamheten och landslagen.

Gratis digital övningsbank

I övningsbanken kan användaren skapa en egen profil och enkelt utifrån ålder och nivå söka bland övningar, bygga egna träningspass eller söka bland redan färdiga pass. Övningsbanken – som är gratis – uppdateras kontinuerligt och fungerar i både dator och mobil.

Rikard Grönborg

Rikard Grönborg under träningen i Stora Mossen med journalister och spelare från Sveriges ishockeylandslag.

– Nu kan vem som helst träna som vi gör i Tre Kronor och jag hoppas att övningsbanken gör att fler ungdomar får upp ögonen för vår sport och att den underlättar för de som redan spelar ishockey att träna ännu bättre, säger Rikard Grönborg.