Välj ditt område
Kungsängens IF
I påsk tar KIF emot Spånga IS i hemmapremiären här, på Kungsängens IP.

Unga Kungsängens IF ska ”bråka i toppen”

Sport Redan den 8 april börjar serien, division 4 Stockholm norra, för Kungsängens IF:s herrar. Laget kommer väl rustat, med endast en förlust på åtta träningsmatcher, och målet är att förbättra sjätteplatsen från i fjol.

– Ja, det har sett bra ut på försäsongen. Serien är väldigt tuff i år, men vårt mål är att vara med och bråka i toppen. Vi ska slåss i topp tre, säger Mikael Blomqvist, assisterande tränare som har varit både huvudtränare eller assisterande sedan 2002.

Han berättar att det ”som vanligt” har varit en del omsättning i spelartruppen. Mest kännbara förlusten är Michel Basberger, mittback och lagkapten i fjol, som har gått tillbaka till sin moderklubb IFK Viksjö.

Hemmapremiär i påsk

– Men nu kliver andra fram. Vi har ett väldigt ungt lag, de flesta är runt 20, och jag tycker att många tar för sig bra, säger Mikael Blomqvist.

I premiären nästa helg väntar IFK Vaxholm på bortaplan. Hemmapremiär blir det på annandag påsk, den 17 april, då Spånga IS kommer på besök på Kungsängens IP, med avspark klockan 12.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Kultur

Vårberg får konstverk i världsklass

Morgonkollen

”Tumult” i Solna på tisdagskvällen

Right To Play Tele2 Arena Sommarplugg
Nyheter

Nyanlända har sommarskola – på Tele2 arena

Brott

Inbrottstjuv gripen efter helikopterjakt

Nyheter

Skulle begravas i Rönninge – urnan kom bort

Nyheter

Busschaufför slagen i ansiktet av bilist