Välj ditt område
Kungsängens SK handboll
Kungsängens SK:s herrar haar vunnit 18 av 21 seriematcher hittills den här säsongen.

Kungsängens SK på väg att gå rakt genom tvåan

Sport Kungsängens SK:s handbollsherrar vann lördagens toppmöte mot Täby HBK med 36–29 och leder division 2 norra när en omgång återstår. Där möter KSK jumbon Sundsvall och det räcker med en poäng för att säkra seriesegern och spel i ettan nästa säsong.

– Vi är väldigt noga med att inte ta ut något i förskott. Det är en match kvar, och oavsett motstånd så måste vi ta en poäng där. Annars blir det en månads kvalspel som väntar, säger Peter Larsson, evenemangsansvarig i Kungsängens SK.

Trots att Kungsängen är nykomlingar i division 2 har laget legat i toppskiktet av serien hela säsongen. Man har öst in mål – med 690 mål framåt på 21 matcher är KSK klart bäst i serien – och matchen mot Täby HBK inför 382 åskådare i Tibblehallen blev inget undantag.

Åtta målskyttar

Kungsängen gjorde 36 mål, fördelade på åtta olika målskyttar som alla gjorde minst tre mål, och vann klart mot serietrean Täby som nu ligger fyra poäng bakom Kungsängen.

Tvåan Bodens BK ligger en poäng bakom KSK men har dessutom en betydligt sämre målskillnad. Det betyder att Kungsängen bara behöver ta en poäng borta mot tabelljumbon Sundsvall HK för att definitivt säkra seriesegern och gå upp en division för andra året i rad.

Skulle KSK misslyckas och hamna tvåa så väntar kval till division 1.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”

Nyheter

Succé när tonåringarna fick styra mer själva