Kungsängens herrar redan klara seriesegrare

Kungsängens IF herrar fotboll
Kungsängens IF:s herrar firar avancemanget till division 3 hemma på Kungsängens IP.
I lördags tog Kungsängens IF.s herrar sin tionde raka seger i division 4 Stockholm norra, 2–0 mot Olympiacios FC. Efter matchen kunde laget fira inte bara tre poäng utan även serieseger och avancemang till division 3.

– Det har varit nästan klart ett tag, men vi ville inte prata så mycket om det förrän nu då seriesegern är helt säkrad, säger lagets assisterande tränare Mikael Blomqvist.

Förra säsongen var Kungsängens IF nykomlingar i division 4 och slutade i mitten av tabellen. Inför årets säsong tappade man många av de äldre och erfarna spelarna, och skulle enligt de flesta förhandstipsen få fullt sjå att återupprepa mittenplaceringen från 2016.

”Ingen annan trodde på oss”

Men inom laget fanns en större tro på den egna förmågan. Att ”vara med och bråka i topp tre” var en uttalad ambition inför seriestarten – och den har KIF uppfyllt med råge.

– Ingen annan trodde på oss, men vi kände att vi hade chansen att slåss i toppen, säger Mikael Blomqvist.

Har vunnit 16 av 18

Laget har 16 segrar, 1 oavgjord och endast 1 förlust när 18 av 20 omgångar har spelats. Försprånget till tvåan FC Järfälla, som i lördags föll med 1–2 i derbyt mot Bele Barkarby, är ointagliga nio poäng. Detta efter att Kungsängens IF samtidigt besegrade Olympiacos FC med 2–0 inför drygt 200 åskådare hemma på Kungsängens IP.

– Vi har haft en väldigt träningsvillig grupp och vi har haft en enorm vinnarmentalitet och bra driv. Vi har hittat ett sätt att vinna och flera gånger har vi legat under men lyckats vända, och ofta avgjort i slutminuterna, säger Mikael Blomqvist om varför säsongen har blivit ett långt segertåg för KIF.

Hur firade ni i lördags?

– Det blir en riktig avslutningsfest senare, eter säsongen. Nu var det bara lite champagnesprut i omklädningsrummet, men vi gick inte ut och firade – om inte grabbarna gjorde det själva utan att vi ledare vet om det!