Kungsängens herrar skrev historia i Sundsvall

Kungsängens Sk handboll
Kungsängens SK:s herrar är klara för division 1, för första gången i klubbens historia.
Kungsängens Sk handboll
Två år i rad står KSK:s herrar som seriesegrare. Nästa säsong väntar spel i division 1.
Kungsängens SK:s herrar är klara för division 1 för första gången i klubbens historia. Detta efter en klar seger, 42–19, borta mot Sundsvalls HK i sista matchen i lördags.

– Vi behandlade matchen som alla andra 21 matcher i serien. Helt vanliga förberedelser. Ingen tog lätt på det, men stämningen i laget var ändå ganska avslappnad inför matchen, säger Kungsängens tränare Pierre Gjuraj Grubbström.

Om någon spelare trots allt var nervös och tagen av stundens allvar så gick det nog över ganska fort, i takt med att bollarna trillade in i motståndarmålet.

Tolv målskyttar

– Vi kände redan efter en kvart att det var klart. De kom ingenstans mot vårt försvar så det blev aldrig riktigt spännande. Vi kunde byta in alla spelare och alla tolv utespelare fick göra mål. Skönt! säger Pierre Gjuraj Grubbström.

Cirka 40 supportrar hade tagit sig upp till Sundsvall och Kungsängen dominerade inte bara på planen utan även på läktaren.

Bra läktarstöd

– Vi har haft bra bortastöd hela säsongen. Jättekul! säger Peter Larsson, eventansvarig i Kungsängens SK.

Efter matchen kunde supportrarna hylla laget som lyckades ta hem division 2 norra trots att man var nykomlingar från division 3. Spelarna åt middag på en restaurang på vägen hem, hade partaj på bussen, och firade så småningom på en sportbar hemma i Kungsängen.

Laget hyllas på lördag

Laget avslutade säsongen med två raka bortamatcher. För att fler supportrar ska få chansen att hylla laget kommer därför hela A-lagstruppen till Ekhammarhallen på lördag kväll då där spelas en rad KSK-matcher. Mellan pojkar A- och flickor A-matchen, vid cirka 18.30, blir det en liten ceremoni med ett sista inspring och en kortare spelarpresentation.

– Vi hoppas att folk går man ur huse trots den lite otacksamma tidpunkten, säger Peter Larsson.

”Stor nivåskillnad”

Trots att Kungsängen alltså var nykomlingar har Pierre Gjuraj Grubbström hela tiden trott att en andra serieseger på raken var möjlig. Men ytterligare en till nästa säsong vågar han inte utlova.

– Nej, det är stor nivåskillnad. De bästa lagen i division 1 är ganska mycket bättre än de bästa i division 2. Det gäller för oss att snabbt hitta tempot och etablera oss på den nya nivån, sedan kan vi börja blicka vidare uppåt, säger han.

Behöver ni förstärka laget?

– Nja, de spelare som redan finns i truppen blir ännu bättre ju mer vi tränar tillsammans. Och vi har ett ungt lag, vi har inte nått vår peak. Men kommer det någon som är rätt både som spelare och som människa så är vi öppna för det. Dock ska det inte bytas för många. Laget måste behålla sin själ.