Kval för Tyresö Handboll

Tränaren Toni Johansson och spelarna i Tyresö Handboll kommer att prata mycket kval den närmaste tiden.
Tränaren Toni Johansson och spelarna i Tyresö Handboll kommer att prata mycket kval den närmaste tiden.
Tyresö Handboll får kvala för att hänga kvar i herrallsvenskan. Motståndare blir segraren i mötet mellan Enköping och Kroppskultur.

I onsdags spelades sista omgången i herrarnas allsvenska. För Tyresö Handboll gällde det att besegra IFK Tumba borta för att vara säkra på att inte åka ur. Som bäst kunde det bli kval för nytt kontrakt.

Det blir kval. Tyresö vann med 25–19 (12–8). Mattias Bejbom var i stöten och gjorde sju mål.

– Motivation slog klass, säger Tyresötränaren Toni Johansson. Vi brände många chanser, men defensiven var bra och ”Gurra” (Gustav Skagerling) var säker i målet.

I kvalet möter Tyresö segraren i mötet mellan division 1-lagen Enköpings HF och GF Kroppskultur från Uddevalla. Bäst av tre möten gäller och vinnaren är klar för allsvenskan. Tyresö börjar borta den 10 april, returen går den 13 april i Tyresöhallen, och en eventuell tredje och avgörande match den 16 april, även då i Tyresö.

– Enköping är ett storväxt lag som spelar mycket på inspiration, säger Toni Johansson. Kroppskultur vet jag inte så mycket om, men jag ska titta på några av deras matcher på video. Vilket lag vi än möter bör vi vara klasser bättre.