Kvaldrama på lördag för Karlbergs BK

Karlbergs BK
Arkivbild
Kalle Karlsson, Vasalunds IF
Tränaren Kalle Karlsson
I morgon, lördag, är det dags för ödesmatch. Då avgörs om Karlbergs BK vinner kvalserien och får spela ett avgörande dubbelmöte för att nå division 1.

Mitt i har flera gånger tidigare berättat om hur Karlbergs BK som spelar hemmamatcher på Stadshagens IP håller på att skriva historia. Division 2-laget spelar på lördag sista matchen av tre i kvalserien för att ta sig upp till division 1.

Vinner de, eller spelar oavgjort hemma på Stadshagen mot motståndarna Linköping City, återstår bara ett dubbelmöte mot ett division 1-lag för att ta den åtråvärda platsen i den tredje högsta serien. Det skulle vara Karlbergs största sportsliga triumf någonsin.

– Det känns bra och kul att få uppleva en sån här match. Det var inget vi räknade med när säsongen började, säger Karlbergs tränare Kalle Karlsson.

Har ni scoutat motståndet något?

– Vi var och såg när Linköping mötte Hudiksvall senast men jag vet inte om det sa så mycket. De ansåg själva att det var en av deras sämre insatser den här säsongen. Jag tror att de har en eller två växlar till.

Linköping och Hudiksvall spelade 1-1 i sin match vilket gör att Karlberg leder kval serien med tre poäng efter vinsten mot Hudiksvall.

– Lyckas vi göra det lika bra som mot Hudiksvall så tror jag vi har en bra chans, säger Kalle Karlsson.