ANNONS

Kvalfullt för Tyresös tränare Toni Johansson

På onsdag kanske Toni Johansson gör sin sista match som Tyresötränare.
På onsdag kanske Toni Johansson gör sin sista match som Tyresötränare.
I morgon onsdag avgörs det om Tyresö Handboll går till kval till högsta serien.
Om det går vägen kan sitsen för tränaren Toni Johansson bli märklig. Han riskerar då få möta sitt blivande lag Aranäs.
ANNONS

Tyresö Handbolls herrlag besegrade jumbon Drott borta med 33–28 i söndags. Därmed gick Tyresö upp på kvalplats till högsta serien handbollsligan.

På onsdag avslutas allsvenskan då Tyresö möter tabelltrean IF Hallby hemma. Även vid förlust kan det räcka till kval om övriga resultat går Tyresös väg. De tre lagen från allsvenskan som går till kval ställs mot lag 11, 12 eller 13 från ligan. I dagläget är dessa lag Aranäs, Hammarby och Karlskrona.

I ett eventuellt kval kan Tyresö alltså ställas mot Aranäs från Kungsbacka. Om dagens tabellställningar står sig blir det precis så. Lagen möts i bäst av fem matcher och segraren går till handbollsligan.

”Jag ska göra allt för Tyresö”

För Tyresötränaren Toni Johansson blir ett möte mot Aranäs lite udda. Han har nämligen skrivit på som tränare för Aranäs och tar över laget den första juni i år. Teoretiskt kan alltså Johansson vara med och spela bort sitt kommande lag från högsta serien och samtidigt ta upp laget han lämnar.

– Jag är anställd till sista maj och tänker göra allt jag kan för Tyresö, säger Johansson. Det är så det fungerar i sportvärlden och båda klubbarna är överens om detta.

Läs mer: Tyresö Handboll segersuget