ANNONS

Sista kvalmatchen inställd: Säsongen över för Helenelunds IK

Helenelunds IK bandy, sista kvalmatchen till Allsvenskan ställs in pga corona
Hemmamatchen mot Västanfors (0–2) som inledde kvalserien visade sig bli Helenelunds IK:s sista på Sollentunavallen den här säsongen.
På söndag skulle Helenelunds IK:s bandyherrar ha tagit emot Kalix BF hemma på Sollentunavallen i kvalet till Allsvenskan. Men Bandyförbundet har beslutat att avsluta kvalet omedelbart på grund av ”smittrisken med coronaviruset” och för att kvalserien – tyvärr för Helenelunds del – redan är avgjord.
ANNONS

Efter en sensationellt stark säsong, där Helenelunds IK vann division 1 östra utan en enda förlust, blev det betydligt tuffare i det efterföljande kvalet till Allsvenskan.

Med två inledande förluster, 0–2 hemma mot Västanfors IF och 0–5 borta mot Kalix BF, var Lunden piskade att åtminstone ta poäng borta mot Västanfors i onsdags för att fortfarande ha chansen på en allsvensk plats nästa säsong.

Men det blev förlust igen, 3–9, och därmed stod det klart att Västanfors och Kalix lägger beslag på de två platserna i Allsvenskan medan Helenelund får ta nya tag i division 1.

En avvikelse från bestämmelserna

Två matcher återstår av kvalserien, Kalix–Västanfors och Helenelund–Kalix, men de kommer inte att spelas.

Västanfors skrev till Svenska Bandyförbundet och föreslog att de återstående matcherna skulle slopas, och efter rekommendationer från RF och Folkhälsomyndigheten beslutade förbundets tävlingskommitté att göra en avvikelse från tävlingsbestämmelserna om hur ett kval skall spelas ”på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset”.

Tävlingskommittén har även beslutat att man ska göra en fördelning av kostnader för lagen i kvalserien då vissa lag har gjort resor som andra inte behöver göra på grund av beslutet att skippa de två sista matcherna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.