Motig kvalstart – men Vasalund har inte gett upp hoppet om Superettan

Pascal Simpson, Vasalunds IF, fotboll.
"Vi står upp bra och skapar en del chanser, men sätter inte dit dem", säger Vasalunds tränare Pascal Simpson om första kvalmötet mot FC Syrianska i söndags.
Det blev förlust, 0–2, för Vasalund när den uppskjutna matchen mot Syrianska i kvalet till Superettan avgjordes på Skytteholms IP i söndags. Men lagets tränare Pascal Simpson har inte gett upp hoppet inför returen i Södertälje på onsdag.

– Absolut inte! Bara för att de leder är det inte klart. Vi ska göra vad vi kan för att vända på det här, säger han.

Matchen på Skytteholms IP var spelmässigt jämn, men Syrianska visade upp en större effektivitet inför de 957 åskådare som trotsat vinterkylan.

– Det är ofta det som är skillnaden när man möter lag som ligger högre upp i seriesystemet. De behöver inte så många chanser, säger Pascal Simpson.

Mattias Mete nickade in 1–0 för gästerna i 25:e minuten. Inte långt därefter sköt Vasalunds Luka Dobrijevic i ribban, men 0–1 stod sig till pausvilan och enkvart in i andra halvlek fastställde Mattias Mete slutresultatet 0–2 på en retur sedan Zoran Akovic räddad första avslutet snyggt.

Sista kvarten försökte Vasalund forcera, men gästerna var rutinerade och höll tätt. Därmed gick Vasalunds IF mållösa från en hemmamatch för första gången på hela säsongen.

Andra kvalmatchen spelas på Södertälje Fotbollsarena på onsdag, med avspark klockan 19.