Kvartsfinaler i helgen för Sollentuna VK

Sollentuna Volleyboll
Sollentuna VK:s damer slutade sjua i Elitserien.
Sollentuna Volleyboll
Herrarna tappade från femte till sjätte plats i sista omgången då man föll mot Tierp, 2–3.
Det blev förlust i sista omgången av Elitserien för Sollentuna VK, både för herrarna och damerna, i lördags. Men nu väntar slutspel, med start i kommande helg. Herrarna möter Hylte/Halmstad i kvartsfinal medan damerna ställs mot Örebro Volley.

Sollentunas herrar vilade några småskadade spelare i lördags då matchen saknade sportslig betydelse, för Sollentuna, men att det skulle bli förlust (2–3) mot bottenlaget Tierp var ändå aningen förvånande.

En annan överraskning – åtminstone för klubbens ordförande Henrik Blomgren som gissat att Sollentuna VK skulle väljas sist av lag 5–8 i tabellen och därmed få möta Örkelljunga – kom på söndagskvällen när Sollentuna valdes redan av serietvåan Hylte/Halmstad.

0–3 för damerna

– Både Tierp och Habo är väldigt hemmastarka, de kändes aldrig som alternativ, säger Hylte/Halmstads tränare Kristian Wrethander om de två lagen som fanns kvar att välja på utöver Sollentuna.

Pris som herrarna föll Sollentunas damer hemma i Arena Satelliten i lördags, i sista seriematchen. Seriefyran Lindesberg vann med 3–0.

Örebro valde Sollentuna

Även damernas lag 1–4 valde kvartsfinalsmotstånd på söndagskvällen. Sollentuna VK valdes av serietrean och fjolårsfinalisten Örebro Volley.

– De är givetvis underdogs, men jag tror att det gynnar dem. Trycket ligger på oss att prestera. Vi har siktet inställt på att ge oss själva chansen att gå hela vägen den här gången. Att gå för annat än guld känns konstigt, säger Matilda Wikander, tränare i Örebro.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher med start i helgen.