Kvinnliga världsstjärnor i sadeln på Bro Park

Kei Chong från Hong Kong
Kei Chong från Hong Kong är en av världsstjärnorna som kommer till Bro Park på tisdag.
På tisdag, den 4 juli, är det kvinnornas tur att glänsa på Bro Park. Då rids Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship, sponsrad av Benny Andersson, med nio av världens absolut bästa kvinnliga jockeys.

– Jag har fått några frestande erbjudanden om att återvända till sadeln och avböjt dem, men jag trivdes så bra när jag var med på invigningen av Bro Park att jag nu tar chansen och återvänder, säger 34-åriga brittiska stjärnan Haley Turner till evenemangets hemsida.

Haley Turner

Haley Turner gör comeback på Bro Park, efter två år.

Hon är Storbritanniens mest framgångsrika kvinnliga jockey med 750 segrar. Nu har hon varit borta från tävlingssadeln i två år, men gör alltså comeback på Bro Park på tisdag.

Turnering med fem lopp

En annan profil är Kei Chong från Hong Kong. Hon började som lärling 2015 och var då den första kvinnliga jockey som fick rida i Hong Kong på över 15 år.

Totalt deltar nio av världens bästa kvinnliga jockeys och de gör upp i en turnering med fem lopp. Enda svenska deltagaren är Fanny Olsson.

Det rids även två lopp som ingår i damernas Fegentri, så kvällens samtliga sju lopp kommer att ridas av kvinnor. Första start är klockan 18.15.