ANNONS

Laddar i Veteran-SM för spel i pingisligan

Tibble-Kungsängen parkerar sist i pingisligan.

Nu ska Peter Gripler, 47, och Patrik Torsell, 43, matcha sig i form på SM och veteran-SM.
ANNONS

Tibble-Kungsängen BTK:s åldermän åker till helgen till Södertälje för veteran-SM.

Patrik Torsell ställer upp i klassen för herrar över 40 år. Han siktar på seger och tror sig ha fördel av att spela regelbundet i pingis-ligan.

– Det är stor skillnad i spelet. Det är som att jämföra Roger Federer med bäste tennisspelaren i Kungsängen. Killarna jag möter i pingisligan är 25 i stället för 45, tio gånger snabbare och slår jättehårt på alla bollar. Det är serve och sedan smäller det – det är som missiler som viner förbi en.

Peter Gripler berättar att han av åldersskäl ställer upp i herrar 30.

– Det är många fler deltagare i herrar 40, där blir det kanske åtta matcher om man går till final – i herrar 30 kanske sex. Därför känns det bättre för mig. Jag fick krampkänningar i vader och lår för några år sedan när jag spelade i herrar 40. I tennis spelar de bara en match och sedan får de vila i flera dagar. Här spelar vi sju–åtta matcher på en dag.

Han är seedad etta och hoppas på seger.

– David Gustafsson som har varit juniorvärldsmästare och spelat i landslaget blir tuffaste motståndaren. Men jag är favorit att vinna klassen.

När det gäller spelet i pingisligan är förhoppningen att Tibble-Kungsängen ska lämna jumboplatsen och slippa kval. Peter Gripler ser veteran-SM och SM i Karlskrona i mars som två bra tillfällen att spela sig i form.

– Det är perfekt för mig och Patrik att få lite matchträning. Alla andra i pingisligan är heltidsproffs och har matchtempot i sig på ett helt annat sätt. Jag och Patrik tränar bara och sedan åker vi i väg och spelar en match i pingisligan. Det blir mycket resa och lite spel, säger Peter Gripler.

ANNONS

Både han och Patrik Torsell tycker att det är ”katastrof” att Upplands-Bro kommun inte har någon hall för enbart bordtennis. Tibble-Kungsängen BTK har fått dispens att spela den här säsongen i Lillsjöskolan.

– Den största anledningen till att vi vill hänga kvar är att vi vill få kommunen att bygga en pingishall. Alla andra har proffshallar i pingisligan. Vi ska rulla ut borden efter alla gympingklasser som är på kvällarna och sedan montera ned dem, det ställer så klart till det, säger Patrik Torsell.

Peter Gripler och Patrik Torsell sparrar inför Veteran-SM där de ställer upp i olika klasser.

Fakta

Elva veteranguld

Namn: Peter Gripler.

Ålder: 47 år.

Bor: Tibble.

Familj Frun Anneli och barnen Linnea, 11, och Elias, 8.

Klubb: Tibble-Kungsängen BTK.

Meriter i urval: Elva guld i veteran-SM, fem i singel, tre i dubbel och tre i lag.

Aktuell: Spelar vetaran-SM i Södertälje den 31 januari-3 februari, SM i Karlskrona den 1-3 mars och kämpar för att hålla kvar Tibble-Kungsängen i pingisligan.

Fakta

Vann med Ängby

Namn: Patrik Torsell.

Ålder: 42 år.

Bor: Tibble.

Familj: Döttrarna Olivia, 14, och Bianca, 11.

Klubb: Tibble-Kungsängen BTK.

Meriter i urval: SM-guld med Ängby, 1992 och 1995. JEM-brons i singel och lag, 1987.

Aktuell: Spelar vetaran-SM i Södertälje, 31 januari-3 februari, SM i Karlskrona, 1-3 mars och kämpar för att hålla kvar Tibble-Kungsängen i pingisligan.