ANNONS

SM-guld igen för laget som aldrig tränar

Lindahl FF, futsal
Lindahl FF efter första SM-guldet, i fjol.
Kompisgänget från Bollstanäs SK spelar futsal för skojs skull och tränar aldrig. Ändå är Väsbytjejerna ostoppbara. I lördags tog Lindahl FF, som laget kallar sig, sitt andra raka SM-guld efter 6–2 i finalen mot IFK Göteborg Futsal.
ANNONS

– Jo, det känns ju ganska bra det här, och väldigt roligt. Vi åker tillbaka till Stockholm med guldet, sa lagets tränare Benjamin Namini till Futsalmagasinet efter finalmatchen i Helsingborg Arena.

I semifinalen mot Falcao Futsal från Botkyrka var Lindahl FF illa ute men lyckades vända sent och vinna med 5–4. I finalen mot IFK Göteborg var det däremot aldrig något snack om saken.

Klar seger i finalen

Michelle Rojas Flores satte tidigt 1–0 och i paus stod det 3–0. I andra halvlek kunde Lindahl FF behärskat spela av matchen, som slutade 6–2.

Lindahl FF startade inför säsongen 2015/16 och består av ett gäng tjejer som spelar eller har spelat i Bollstanäs SK. Laget tog SM-guld direkt. Och lika bra gick det alltså andra säsongen, då guldet försvarades. Två guld på två år – inte illa av ett gäng BSK-tjejer som spelar futsal bara för att det är kul och inte tränar.