ANNONS

Laget som går mot strömmen

Ofta får flickbreddlag ge upp när spelarna kommer upp i 15-årsåldern. Många tjejer slutar och de få som fortsätter går till storklubbar. Men Bagarmossen Kärrtorp BK:s F00-lag går mot strömmen. De håller fortfarande ihop och nästa år planerar laget för 10-årsjubileum och gör en juniorsatsning.
ANNONS

Men först ska årets säsong avslutas med pompa och ståt. Det sker lördagen den 28 november då ledarna bjuder tjejerna på en trerätters galamiddag, prisutdelning och sedan övernattning i ekobyn i Björkhagen.

– Tjejerna är verkligen värda detta efter en superkul säsong. Det är en härlig grupp som verkligen älskar att träna och utvecklas som spelare. Nästa år ska vi rivstarta med en cup resa till Gotland i januari och sedan satsar vi på att återvända till Gothia cup eftersom det nog var årets höjdpunkt, berättar Felipe Estrada, en av lagets fyra ledare.

BKBK:s F00-lag har i dag 20 spelare i truppen. Till nästa års juniorsatsning tar man gärna emot fler tjejer som vill vara med på resan.

– Våra träningsmöjligheter är fantastiska på Kärrtorps IP och vi känner verkligen att klubben är mån om att vi ska kunna behålla tonårstjejerna hemma i den lokala föreningen, säger Felipe Estrada.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.