ANNONS

Lallet skrev IK Frejs inmarschlåt ”Oslagbara”

IK Frej Täby, Christophe Lallet
Bylekören och Chrisophe Lallet sjunger "Oslagbara" i pausen i Frej Täbys match mot Gefle.
IK Frej Täbys match mot Gefle IF i söndags innebar inte bara premiär i Superettan. Det var dessutom premiär för inmarschlåten ”Oslagbara”, skriven och framförd av Frejprofilen Christophe Lallet tillsammans med elever från Byleskolan.
ANNONS

– Nästan alla allsvenska klubbar har en inmarschlåt. Så vi kom på idén att fråga Lallet, som ju jobbar med musik och har en del låtar på Spotify, om han kunde skriva en åt oss, säger Johan Rydberg som arbetar med marknadsföring inom IK Frej Täby.

Spelade två år i IK Frej

Christophe Lallet har spelat i Superettan för Degerfors och Hammarby och gjorde därefter två säsonger i Frej Täby 2014–2015 i division 1 och Superettan innan han avslutade sin elitkarriär. Under sina två år i Frej Täby gjorde han ett starkt avtryck.

– Ja, han är en jättestor profil här. Många barn ser upp till honom och kommer han till Vikingavallen så kommer en del barn och deras föräldrar bara på grund av det, säger Johan Rydberg.

Premiär i pausen

Christophe Lallet tackade ja till att skriva en låt åt klubben. Resultatet – ”Oslagbara” – framfördes för första gången i halvtidspausen på Vikingavallen i söndags.

Utöver kompositören själv var Bylekören, kören på låg- och mellanstadieskolan Byleskolan i Täby Kyrkby där Lallet arbetar som musiklärare, med inne på gräset och sjöng.

Ny inmarschsång

Från och med nästa hemmamatch ska ”Oslagbara” användas som inmarschsång och även som måljingel vid Frej Täbys alla mål hemma på Vikingavallen.

Frej Täbys publiksnitt sjönk från 1 049 första året i Superettan till 921 i fjol. Målet är att höja snittet till cirka 1 200 i år, berättar Johan Rydberg.

Vill ha fullsatt mot HIF

– Nästan 1 500 kom på premiären och det finns flera gamla allsvenska lag i serien som kan dra en del folk. Särskilt tänker vi på hemmamatchen mot Helsingborgs IF i augusti. Då ska vi storsatsa och hoppas på fullsatt – 2 500 åskådare, säger han.

ANNONS