ANNONS

Världsmästare öppnar minigolfbar i Vasastan

Nu fixas det sista inför öppningen av Swing by Golfbaren nästa fredag.
Nu fixas det sista inför öppningen av golfbaren Swing. Här testas banan i chambre separée.
I somras stängde den anrika Boulebaren på Surbrunnsgatan 46 i Vasastan, men fredagen den 10 februari slår lokalen återigen upp dörrarna. Då får boulen lämna plats för 30-tal, speakeasy och minigolf när Hans Olofsson öppnar konceptet Swing by Golfbaren.
ANNONS

– Vi förflyttar oss tillbaka till 30-talet då minigolfen exploderade fullkomligt i USA. I vårt chambre separée kommer man kunna spela med utrustning från 20- och 30-talet, säger grundaren Hans Olofsson.

Han är inte bara före detta världsmästare i bangolf, utan driver sedan fyra år tillbaka även Golfbaren vid Kristinebergs tunnelbana på Kungsholmen.

– Jag har spelat och tävlat sedan jag var liten. Sporten ligger ju väldigt nära hjärtat och själen, säger Hans Olofsson.

Växlar upp konceptet med à la carte och cocktails

När möjligheten att ta över Boulebarens gamla lokaler dök upp var beslutet att utöka verksamheten självklart.

– Vi har letat länge och nu var det läge att satsa mer för att kunna bygga upp vår helårsverksamhet men också växla upp själva konceptet, säger grundaren.

Utöver minigolfen kommer det finnas möjlighet att äta från Swings à la carte meny, samt dricka drinkar och cocktails, framtagna av ett handplockat köks- och barteam med erfarenhet från bland annat Stureplansgruppen, Grand Hôtel och Bistro Berns.

– Det blir en helhet som blir ännu roligare och vassare.

Tävlingsklassad bana – för alla

Själva banan, som Hans Olofsson själv designat, kommer att tävlingsklassas för att visa på kvalitet men konceptet riktar sig inte till bangolfsproffs i första hand.

– Det här är något vi gör för alla, ett publikt och trevligt koncept, banan är anpassad för att man ska ha kul, säger han.

ANNONS

Äntligen, säger vi på redaktionen som förutspådde bargolftrenden redan 2015: