ANNONS

Landslagsmeriterad italienska klar för Alvik

Iilaria Zanoni
Iilaria Zanoni har spelat EM för Italien två gånger.
Alvik Basket förstärker sin trupp i Basketligan dam. Nu är det klart att 31-åriga Iilaria Zanoni, som närmast kommer från Umeåklubben Udominate, spelar för Alvik kommande säsong.
ANNONS

– Min första känsla av laget och klubben är väldigt bra och kemin i laget är riktigt bra vilket man kan se på planen. Jag tror det var det som gjorde att laget också nådde semifinal förra säsongen, säger den 180 centimeter långa italienskan.

De tre senaste säsongerna har Iilaria Zanoni spelat för Udominate och snittat över tio poäng per match.

72 landskamper

Tidigare har hon spelat för flera olika klubbar i italienska högsta ligan, och även i EuroLeague och EuroCup. Dessutom finns 72 landskamper, inklusive två EM, på meritlistan.

– Det känns väldigt bra att vi får in ytterligare en erfaren och skicklig spelare. Hon är väldigt bra på att läsa spelet och hon att få andra att se bra ut på planen. Hon är en av de bästa försvararna i ligan och en vinnarskalle som vill tävla med väldigt professionell attityd, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Premiär 24 september

Iilaria Zanoni har kommit in i laget snabbt och bra, och hon hoppas på att kunna hjälpa Alvik att nå sin fulla potential.

– Jag vill komma in i laget och in hur de spelar så jag kan hjälpa till så mycket som möjligt. Jag tror det kommer bli riktigt kul, säger hon.

Sedan tidigare har Alvik gjort klart med hemvändarna Martina Stålvant och Katharina Fasth Gillstedt plus Elin Ljunggren från Mark. Dessutom lyfts egna produkten Estelle Centerstam upp i A-laget.

Den 24 september spelar Alvik sin premiärmatch i ligan, hemma mot Visby Ladies.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.