Landslaget möter fansen på Vikingavallen

Svenska fans VM
”Det kommer att bli ett nytt svenskt publikrekord för damfotbollen”, säger Johan Rydberg.
Landskamp på Friends arena med rekordmånga sålda biljetter på lördag. Träning på Vikingavallen i Täby på söndag.
– Det finns säkert möjlighet att få en autograf också, säger Johan Rydberg, marknadsansvarig i IK Frej Täby om stekheta damlandslagets besök.

En superhelg väntar för alla fotbollstokiga i Täby. När damlandslaget spelar landskamp på Friends arena på lördag (6 april) kommer alla fotbollslag på flicksidan i Erikslund stå på läktaren och heja. Klubben kommer samla 80 spelare från 6-12 år och deras föräldrar till fotbollscamp som upptakt inför säsongen.

– Vi kommer att träffas för en gemensam träning på Erikslunds bollplan, äta hamburgare från foodtrucks, som kommer dit, innan vi åker tillsammans i abonnerade bussar till arenan, givetvis i våra Ekf-tröjor, berättar Charlotte Siljebrand, flicklagstränare i Erikslund i ett mejl.

IK Frej är också representerat på läktarna.

– Det är flera av IK Frejs flicklag som kommer att vara på plats på Friends arena på lördag, säger Johan Rydberg.

Rekordmånga ska se stormatchen

Fotbollsförbundet siktar på att sälja 30 000 biljetter till landskampen mot Tyskland. Det gamla publikrekordet från år 2002 är redan slaget.

– Det kommer bli en riktigt fotbollsfest och ett härligt tillfälle för att sätta flickfotbollen i fokus, tycker Charlotte Siljebrand.

”Vi ser att intresset ökar med publiken och att fler tjejer börjar spela.”

Kosovare Asllani

Damerna är stekheta och ser fram emot att spela inför rekordpublik.

– Vi ser att intresset ökar med publiken och att fler tjejer börjar spela, säger stjärnan Kosovare Asllani till Aftonbladet inför stormatchen.

Blågult tränar på Vikingavallen

På söndag finns det en ny chans för fansen att damlandslaget. Då kommer landslaget att träna på Vikingavallen kl.11.00-12.00.

– Träningen är öppen för allmänheten och vi hoppas givetvis på att så många som möjligt tar sig till Vikingavallen nu på söndag förmiddag för att kunna se våra svenska landslagsstjärnor på nära håll, säger Johan Rydberg.

Fotbollshelgen i Täby tar dock inte slut där utan fortsätter med derbykänsla i superettan. Klockan 17.30 på söndag ställs IK Frej mot Syrianska FC i superettan.